Nechvalně proslulé slepičí vězení.

Nechvalně proslulé slepičí vězení. Zdroj: Shutterstock

Co se mučení týče, tam jsou lidé skutečně vynalézaví.
Budova z červených cihel měla dvě patra a byla opatřená dvěma řadami větracích štěrbin po stranách.
Cela byla v přízemí a nad ní byl umístěn kurník s perforovanou podlahou, takže klecí padala slepičí lejna přímo na vězně.
Dnes je místo vyhledávaným turistickým cílem.
Slepice jsou dodnes symbolem.
6
Fotogalerie

Khuk Khi Kai: Brutální thajské vězení plné „slepičinců“

Slepice jsou neškodné a roztomilé. Kromě toho, že nám snášejí vejce, vypadají, že rozumu příliš nepobraly. A přesto je lidé kdysi používali jako velmi důmyslný mučicí nástroj. Stačilo přitom, jen aby vykonaly svou potřebu. Nechvalně proslulé thajské vězení zvané Khuk Khi Kai je toho důkazem.

Slepičí exkrementy mají silný a dusivý zápach čpavku. Takže vydržet v nevětrané místnosti plné slepičinců déle než pár minut je zhola nemožné. Nežádoucí reakce, jako je zvracení, bolest hlavy a extrémní míra podráždění, které ústí v těžkou depresi, na sebe nenechají dlouho čekat.

Když se amoniak dostane do těla, reaguje s vodou za vzniku hydroxidu amonného, který je velmi žíravý a způsobuje pálení v nose, krku a dýchacích cestách. Dlouhodobá expozice a vdechování sloučenin uvolňovaných slepičinců je škodlivé pro lidi i zvířata.

Slepice mučitelky

V roce 1893, během francouzské okupace Thajska, postavili francouzští vojáci v hezkém přímořském městečku v provincii Chanthaburi vězeňskou celu obdélníkové konstrukce. Budova z červených cihel měla dvě patra a byla opatřená dvěma řadami větracích štěrbin po stranách. Cela byla v přízemí a nad ní byl umístěn kurník s perforovanou podlahou, takže klecí padala slepičí lejna přímo na vězně.

Děsivý příběh bez pointy

Ačkoliv příběh o tajemné slepičí konstrukci zní velmi poutavě, někteří historikové se domnívají, že příběh je nepravdivý a že budova byla pouze vyhlídkovou věží. Ať tak či tak, budova rozhodně stojí za návštěvu a bližší prozkoumání.

Kur proti bezdomovcům

Pravdou je, že slepičí exkrementy se do historie zapsaly i mnohem později. Roku 2013 jich město Abbotsford v Britské Kolumbii v Kanadě využilo v boji proti bezdomovcům. Ve snaze „vyčistit“ pozemek, kde tábořili, tehdy městští dělníci vysypali náklaďák plný slepičinců. Média tehdy uveřejnila zprávy o tom, že starosta Abbotsfordu tím rozdmýchal chemickou válku proti bezdomovectví. Vedení města se později za své jednání omluvilo a slíbilo, že místo uklidí.