Salcbursko

Salcbursko Zdroj: Profimedia.cz

Zell am See
Kitzbühel
Zillertal
4
Fotogalerie

Zažijte opravdový odpočinek v Rakousku

Forem relaxování existuje mnoho. Někdo dává přednost lenošení s knížkou v ruce, jiný si odpočinek nedokáže představit bez fyzické aktivity. Spojit příjemné s užitečným můžete v Rakousku, perfektní destinaci pro letošní dovolenou!

Sportem nabitý Kitzbühel

Potřebujete trochu rozproudit krev? Vyrazte do Kitzbühelu, vezměte kolo a vyjeďte na Bike Trail Hahnenkamm, který vede od horní stanice nedaleké lanovky až do města. Trasa je vhodná pro začátečníky i profesionály. A pokud nejste fanoušci cyklistiky, vyběhněte na jeden z dvanácti vybraných trailů určených i pro běžce. Sportovní ambice můžete ukázat také na zdejším golfovém festivalu. Každoročně se tu sejde skoro tisíc golfistů a soutěží na Golffestival Kitz Cupu.

Přírodní krásy v Zillertalu

Dovolená je čas regenerace. Lanovky vás vyvezou na horské masivy a vy konečně poznáte, co to znamená vypnout hlavu. V regionu Zillertal načerpáte novou energii pro každodenní život a túra krásnou přírodou ke kapli svatého Valentýna uspokojí milovníky výhledů. Kapli najdete přímo nad dokonale modrou vodní nádrží Zillergründl. Tak romantické zákoutí jste dlouho neviděli. Vysokohorský přírodní park Zillertalské Alpy vás zase nadchne přírodou a tichem. Můžete pozorovat jezera, lesy a mnoho druhů zvířat. V létě se vydejte na komentovanou túru s průvodcem, který vám představí taje bylinek, vodopády nebo vás doprovodí na východ slunce.

Provoněné Salcbursko

Když už se vydáte na dovolenou, většinou máte velká očekávání. Abyste se nevrátili domů zklamaní, ale odpočatí a nabití energií, měli byste čas strávit přesně podle svého gusta. Salcbursko vám nabídne od všeho něco. Region je proslulý krásnými jezery a vodopády. Bývají často blízko sebe, takže jich během jednoho dne uvidíte rovnou několik. V Lungau najdete v nadmořské výšce 1000 metrů až 60 snových jezer.

Pravé alpské léto zažijete také na horských pastvinách. Spojte příjemnou túru se zastávkou na salaších, kde vyrábějí mléko, pěstují bylinky nebo chovají zvířata. Tak nejlépe pochopíte, jak je příroda všemocná.

Zell am See-Kaprun

Málokde najdete tak rozmanitou krajinu jako v srdci Rakouských Alp, Zell am See-Kaprunu. Místo mezi vysokými horami a křišťálovým jezerem nabízí ideální podmínky pro dokonalou dovolenou. Nádherná příroda s nepřekonatelnou kombinací ledovce, hor a jezera vám bude dělat skvělého společníka při cestě k relaxaci a procházky přírodou tady získají úplně jiný rozměr. Navštivte například soutěsku Sigmunda Thuna, která vede údolím řeky Kapruner Ache a díky chodníkům směřujícím k jezeru Klammsee ji zvládne každý. Můžete se tu projít také večer s průvodcem, kdy bývá osvětlená. Pořádají se tu tematické večery.

Zajímají vás další způsoby, jak si v Rakousku odpočinout? Další tipy, jak si užít parádní dovolenou, najdete tady.