Návštěvníci se mohou těšit na tajemnou atmosféru Krampusu.

Návštěvníci se mohou těšit na tajemnou atmosféru Krampusu. Zdroj: Stezka korunami stromů

Stezka ožije přítomností maskovaných čertů.
Zážitek pro celou rodinu v korunách stromů.
Krampus je alpské strašidlo, které se objevuje především okolo adventu a v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše.
4
Fotogalerie

Tip na výlet: Čertovská nadílka v korunách stromů

Chřestění řetězů, andělské zvonění i laskavá slova Mikulášova získají v kulisách lesa zcela výjimečnou atmosféru. Pokud své děti nechcete připravit o mikulášskou nadílku, ale zároveň si chcete užít den v přírodě, vyrazte s nimi už tuto sobotu na Stezku korunami stromů Krkonoše. Těšit se můžete na český advent i tajemnou atmosféru rakouského Krampusu.

Stezka korunami stromů Krkonoše se nachází na okraji Janských Lázní v Krkonoších. Jedná se o zážitkovou a naučnou Stezku v celkové délce 1 511 metrů, která je zakončena výstupem na 45 metrů vysokou vyhlídkovou věž. Návštěvníci se na trase Stezky vydají od kořenů, přes visutý chodník a unikátní podzemní jeskyni až ke korunám stromů na vrcholu vyhlídkové věže.

Stezka ožije přítomností maskovaných čertů.Stezka ožije přítomností maskovaných čertů.|Stezka korunami stromů

Mikulášská nadílka v korunách stromů

V sobotu 2. prosince celá Stezka ožije přítomností maskovaných čertů, kteří dodají procházce do korun stromů nádech tajemna v rakouském stylu. Akci bude provázet i sám Mikuláš, který netrpělivě očekává tvůrčí nadání přítomných dětí, potěšit ho mohou krátkou básničkou nebo písničkou. Nebude chybět ani anděl, který návštěvníky před nezbednými čerty ochrání.

Nadílka pro všechny

Hodné i zlobivé děti se nakonec dočkají sladké mikulášské odměny. A aby tuto pekelnou cestu zvládli i dospělí, bude pro ně připraven domácí borůvkový likér na posilněnou. Zkrátka nepřijdou ale ani děti a řidiči. Ti si budou moci vychutnat nealkoholický borůvkový nápoj.

 

Stezka se svým návštěvníkům otevře již v 10:00 a ukončení mikulášského dne proběhne v 16:00.

Krampus je alpské strašidlo, které se objevuje především okolo adventu a v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše.Krampus je alpské strašidlo, které se objevuje především okolo adventu a v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše.|Stezka korunami stromů

Cesta za poznáním

Na rozdíl od běžného výletu do lesa jim Stezka korunami stromů Krkonoše ukáže les z jiné perspektivy a jedinečná podzemní expozice nabídne možnost prostudovat mikrosvět půdy.

Z vrcholu Stezky je možné vychutnat si výhledy do korun stromů smíšeného krkonošského lesa i do krajiny kolem.

Výlet je vhodný pro všechny, kteří se zajímají o českou přírodu, vyhledávají aktivní odpočinek i dobrodružství. Jelikož je Stezka v celé své délce bezbariérová, mohou ji navštívit i lidé s hendikepem či rodiny s dětmi v kočárku.