Týden Turistických Informačních center.

Týden Turistických Informačních center. Zdroj: Shutterstock

Kutná hora
Turistické informační centrum a muzeum v DOlních Počernicích.
Krkonošské informační centrum.
Mionší
5
Fotogalerie

Zábava i vědomosti: Oslavy turistických informačních center

Téměř 230 turistických informačních center po celé republice připravilo na tento týden různorodé programy pro návštěvníky. Chtějí tak připomenout Světový den rozvoje informací, který vyhlásilo OSN v roce 1972 a upozornit tím na svou důležitost pro společnost. Zvou na interaktivní prohlídky, nové aplikace, komentované prohlídky pro děti i vědomostní kvízy.

Týden turistických informačních center má připomenout důležitost získávání a šíření informací. Jednotlivé programy pro veřejnost a podobu oslav zajišťují zapojená turistická informační centra. Vybrali jsme pro vás pár tipů.

Kvízová procházka Starým městem

TIC v Praze Na Můstku nabídne svým návštěvníkům ve dnech od 27. do 29. října zábavné kvízy, které je provedou Starým Městem pražským. Při plnění otázek se dozví zajímavosti o Stavovském divadle, Karolinu nebo zajímavých domovních znameních. Odměnou za správně vyplněný kvíz budou dárky, sladká odměna a vstupenka na Novomlýnskou vodárenskou věž.

Kutnohorské tajemství

Informační centrum Města Kutná Hora zve návštěvníky ke křížovce o drobné ceny, k prohlídce kostela sv. Jana Nepomuckého nebo procházku městem s průvodcem.

Kutná horaKutná hora|Profimedia.cz

Po stopách T.G. Masaryka

Turistické informační centrum města Hodonína zve návštěvníky ve dnech od 23. do 27. Října do internetové kavárny, k šifrovací hře Tajemství Geniálního Myslitele, na Hodonínskou hledačku s pokladem nebo na stezku „Po stopách T. G. Masaryka“.

Tajemství pralesa Mionší

V Jablunkovském centru kultury a informací se návštěvníci mohou těšit na přednášky o národní přírodní rezervaci Mionší, které tu budou v úterý 24. října probíhat ve dvou blocích.

MionšíMionší|Profimedia

Filmová a turistická Jihlava

Týden informačních center proběhne od 23. do 29. října v obou jihlavských. infocentrech. Návštěvníci budou mít možnost zúčastnit se komentovaných prohlídek a procházek po jihlavských památkách a turistických cílech s průvodcem. Nabízí se prohlídka Brány Matky Boží, Po stopách jihlavských legend a pověstí, Komentovaná prohlídka Domu Gustava Mahlera nebo Hledání ztraceného času Jihlavy. Ve stejných dnech tu proběhne 27. Ročník Mezinárrodního filmového festivalu, který je  jeden z klíčových evropských festivalů a také největším festivalem autorského dokumentu ve střední a východní Evropě.

V pátek 27. října se na Bráně Matky Boží uskuteční také křest knižní edice Via Czechia - po Českomoravské stezce. Dorazí i autor Jan Hocek a součástí celé akce bude promítání fotografií z jeho cest po Českomoravské stezce.

Třeboňské lázeňské ochutnávky

Také třeboňské informační centrum se zapojuje do oslav a nabízí prohlídky radniční věže, divadla J. K. Tyla, vodárenské věže nebo ochutnávky lázeňských likérů.

Turistické informační centrum a muzeum v DOlních Počernicích.Turistické informační centrum a muzeum v DOlních Počernicích.|Profimedia

Potkali se u Kolína

Také kolínská Městská informační centra v ulici Na Hradbách a na Karlově náměstí zvou k návštěvě. Ve středu 26. října slibují drobný dárek a v pátek 28. října zábavný kvíz a volný vstup do kolínské synagogy.

Historická stezka Vracovem

Turistické informační centrum města Vracova ve spolupráci s MKK Vracov a A.T.I.C. srdečně zve ve čtvrtek 26. října na den otevřených dveří. Pro návštěvníky připravili nenáročnou procházku – "Historickou stezku Vracovem", kdy každý zájemce dostane tajenku a pomocí jednotlivých stanovišť v blízkém okolí ji vyluští. Na konci této stezky na ně bude čekat na Informačním centru odměna.