Řecký ostrov Korfu

Řecký ostrov Korfu Zdroj: Jiří Páleníček

Chystáte se do Řecka? Máme pro vás tipy, z nichž načerpáte inspiraci a užijete si dovolenou jako z pohádky

Průzračné moře, divoké útesy a romantické uličky s roztomilými tavernami, z nichž se line vůně místní rybí speciality? To vše zažijete v Řecku, perfektní destinaci pro odpočinek.

Ještě nemáte červnové číslo magazínu Lidé a Země, v němž najdete spoustu rad, jak si užít Řecko aktivně? V tom případě si pospěšte, protože na stáncích najdete aktuální vydání jen do 12. července. Cestovatelská dvojice Irena a Jiří Páleníčkovi vám v něm poradí, jak si užít řecké ostrovy z cyklistického sedla anebo na jaké ostrovy se vydat na kajaku a poznat tak tuto zemi jinak než jen z pláže.

Pokud se letos chystáte na Zákynthos, prozkoumejte ho nejdřív prostřednictvím podmanivých fotek Honzy Hrušky, které vás dostanou do správné prázdninové nálady. 

Jako trosečník si budete připadat na divokém ostrově Samothráki. Pokud hledáte opravdový klid a relaxaci za doprovodu vln tříštících se o útesy, je pro vás tento turistům téměř neznámý ostrov jako stvořený. V článku Petra Hupky naleznete i tipy, jak se na Samothráki dostat.

Po stopách malebných kostelíčků a kapliček se můžete vydat na ostrově Kréta. Jaké je jejich tajemství? To vám napovíme v reportáži Josefa Vaníčka.

Ještě pořád nevíte, jakou destinaci si letos v létě zvolit? Díky naší infografice se dozvíte užitečné informace o těch nejznámějších řeckých ostrovech, které vám usnadní rozhodování.

A která pláž v Řecku je vhodná pro windsurfing nebo co všechno se dá zažít na ostrově Santoríni? To se spolu s dalšími zajímavými tipy pro vaši dovolenou dozvíte zde.