stan Budva

stan Budva Zdroj: Compass CZ s.r.o.

10W rozkládací solární nabíječka
2
Fotogalerie

Pořiďte si vybavení do přírody od české značky

Češi byli vždy velkými příznivci turistiky, kempování, rybaření, později cyklistiky a dalších aktivit. Rádi žijeme venku, milujeme přírodu a chceme ji objevovat. Cítíte to stejně? A jste připraveni na letošní dobrodružství?

Právě z lásky k outdoor aktivitám vznikla i česká značka Cattara. Parta nadšenců se rozhodla, že náš trh obohatí o výbavu pro široké spektrum volnočasových aktivit a od roku 2016, kdy značku založila, se jí podařilo přinést už několik opravdu zajímavých produktů. Zákazníky se snaží zaujmout především kvalitou za rozumnou cenu. V nabídce toho mají spoustu od karimatek přes spacáky až po precizní nože. Letos se v sortimentu objevily dvě zajímavé novinky.

Solární nabíječka na výlet i do kempu

Dokážete si představit, jak naši předkové fungovali bez mapy v telefonu? Asi to bylo dost složité. Většina z nás se bez chytrého mobilu neobejde. Přece jen v něm vidíte, kde se nacházíte, můžete se podívat, kdy jede příští vlak, ověřit si, ve kterém obchodě si dokoupíte zásoby, prohlédnout si restaurace v okolí, najít nejbližší kemp. Jenže to ten telefon musí být nabitý.

Nabíjení zařízení, jako jsou telefony nebo třeba i čelovky, je na cestách značně problematické. Obzvlášť když spíte v kempech nebo pod stanem, kde zásuvka prostě není. Vynikajícím řešením je solární nabíječka. Lehká a snadno přenosná, abyste si ji mohli nosit celý den s sebou. Značka Cattara jednu takovou má.

10W rozkládací solární nabíječka má ve složeném stavu rozměry jen 11 × 18,5 × 3 cm, váží pouhých 320 gramů. To není o moc víc než větší powerbanka. I powerbanka s kapacitou 20 000 mAh se ovšem někdy vybije, se solární nabíječkou máte energie neomezeně. Stačí si ji nabrat ze sluníčka.

10W rozkládací solární nabíječka10W rozkládací solární nabíječka|Compass CZ s.r.o.

Solární nabíječka je složena ze čtyř monočlánků. Když potřebujete nabíjet, panely rozložíte a umístíte na slunce. Nabíječka je konstruovaná tak, abyste ji pomocí karabin mohli připevnit i na batoh, takže je možné nabíjet zařízení za chůze. Nabijete z ní cokoli, stačí vám USB nabíjecí kabel. Příkon je 10W a efektivita 19,5 %.

Jediným háčkem tohoto řešení je nemožnost nabíjet v noci. Jste-li zvyklí si zařízení nabíjet přes noc, dá se to vyřešit tím, že si vezmete powerbanku a tu přes den nabijete ze solární nabíječky.

Stan s rychlorozkládacím mechanismem pro každého

Bojujete vždycky se stavěním stanu? Stává se vám, že místo na stanování najdete až pozdě večer, už je šero a vy musíte stan postavit ve stresu a rychle, dokud je něco vidět? Značka Cattara přichází s řešením tohoto problému. Představila Budvu, stan s rychlorozkládacím mechanismem. Rozložíte ho do prostoru, trochu zatáhnete nahoru a poté jen zajistíte. Připevníte kolíky a můžete jít spát. Složení je podobně jednoduché.

Stan Budva je určen pro 3 až 4 osoby, má rozměry 280 × 220 × 140 cm. Vstup je na zip, opatřený moskytiérou. Na bočních stranách stanu najdete kapsy na odložení telefonu nebo baterky. Cirkulaci vzduchu uvnitř zajišťují tři trojúhelníková ventilační okýnka.

Vyroben je z voděodolného materiálu se sloupcem 3000 mm, má podlepené švy, zpevněnou a vyvýšenou podlahu. Ve sbaleném stavu měří 130 × 20 × 20 cm. Díky olivové barvě stan snadno splyne s přírodou a nebude zbytečně přitahovat pozornost lidí ani zvířecího obyvatelstva.

Díky opravdu jednoduchému mechanismu složení je stan Budva vhodný i pro začátečníky, kteří se spaním venku nemají příliš zkušeností. S takovým vybavením půjde všechno jako po másle.

stan Budvastan Budva|Compass CZ s.r.o.

Pokud se potřebujete vybavit do přírody, značka Cattara má hodně vychytávek za dobré ceny. Její výrobky se prodávají online v e-shopech jako Alza.cz či OnlineShop.cz, ale najdete je i v obchodech jako Hornbach nebo Unihobby.