Do Rakouska na lyže

Do Rakouska na lyže Zdroj: Ski Amadé

Do Rakouska na lyže: Užijte si zimní radovánky na 760 kilometrech sjezdovek se Ski Amadé!

Ať už jste lyžař, který se zdokonaluje v obloučcích, nebo snowboardista, jenž se vrhá střemhlav po čerstvě napadaném sněhu, na rakouských sjezdovkách Ski Amadé najdete vše, co potřebujete k perfektní zimní dovolené. Skvěle upraveným svahům, špičkovým střediskům, prvotřídním lyžařským školám a výtečným sněhovým podmínkám zkrátka neodoláte.

Rakouský region Ski Amadé je díky síti 25 zimních středisek a 760 kilometrům sjezdovek největší lyžařský ráj v Evropě. Název získal po Wolfgangu Amadeu Mozartovi, jehož rodištěm je Salcburk, město, které je povinnou destinací pro turisty, jimž učarovala tradiční rakouská atmosféra a barokní architektura. Pokud se však podíváte do dálky, spatříte zasněžené vrcholky Alp, které nenechají chladným žádného milovníka zimních sportů.

Zhruba 80 kilometrů vás totiž dělí od oblasti Snow Space Salzburg ve Flachau, Wagrainu a Svatém Johannu, která patří spolu s duem Flachauwinkl/Zauchensee k pěti největším lyžařským regionům v Rakousku. Díky pestré nabídce sjezdovek, včetně dvou tratí světového poháru, moderních vleků a perfektních podmínek pro freestylové a freeridové jízdy, se jedná o nejrozmanitější destinaci zimních sportů v Alpách. Sportovat na místních svazích navíc můžete několik měsíců, protože nadmořská výška a moderní zasněžovací zařízení zajišťují výborný stav sjezdovek od začátku prosince až do velikonočních svátků.

Pokud dáváte přednost odlehlejším resortům, určitě vás nadchne malebný alpský region Filzmoos, který je ideální lyžařskou oblastí pro romantickou dovolenou ve dvojici nebo odpočinek v rodinném kruhu. Nachází se v srdci regionu Ski Amadé a zahrnuje přibližně 20 kilometrů sjezdovek, které jsou tu pro každého, od lehkých terénů pro začátečníky až po náročnější černé tratě.

Na sáňky do Štýrska

Z Filzmoosu se můžete vypravit k Dachsteinu, nejvyšší hoře Štýrska a Horního Rakouska. Ční do výšky 2700 metrů a dohlédnete odsud až do České republiky nebo Slovinska. Zatímco v jeho severním podhůří láká k návštěvě turisty oblíbené městečko Hallstatt, na jihu leží region přímo stvořený pro zdokonalování lyžařských schopností. V regionu Schladming-Dachstein se můžete těšit na „svatý lyžařský čtyřúhelník“ středisek Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm. Hochwurzen si vás získá širokými sjezdovkami, na nichž lyžařský sport přiblížíte i svým dětem. Pokud si potrpíte na opravdu špičkový stav svahů, vydejte se do Reiteralmu, jediného střediska v Alpách, které už počtvrté získalo Zlatou mezinárodní pečeť kvality sjezdovek. A toho, kdo sjezdovkám příliš neholduje, ohromí sedmikilometrová sáňkařská dráha.

Ski Amadé toho však slibuje víc. Zastřešuje totiž další oblíbené lyžařské oblasti, jako je Gastein, Hochkönig nebo Grossarltal. A nesmíme zapomenout ani na výborné jídlo, které vám kuchaři připraví i v těch nejvyšších nadmořských výškách. Jedná se o vskutku nebeský zážitek. Nezapomeňte proto prozkoumat tento web a naplánujte si letošní zimní dovolenou.