Festival Merkádo

Festival Merkádo Zdroj: Merkado, z. s.

Festival Merkádo
Festival Merkádo
Festival Merkádo
4
Fotogalerie

Festival Merkádo má 10 let!

Festival Merkádo opět promění ve dnech 16. a 17. června 2023 náměstí Jiřího z Poděbrad v Latinskou Ameriku.

Letošní jubilejní 10. ročník festivalu nabídne mimořádný kulturní program v popředí s jihoamerickým průvodem v rytmu samby.

Merkádo je hlavně o tanci, hudběa latinskoamerických trzích s exotickým jídlem a výrobky ze zemíLatinské Ameriky. Festival představí na padesát stánků s typickými produkty – od kávy, chilli, maté, exotického ovoce po originální textilie, bižuterii, a další výrobky od “artesanos” ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Můžete se těšit na tradiční jídla připravovaná Latinoameričanyžijícími vČeskérepublice doplněné o vybrané latino restaurace a bary. Pro letošní 10. ročník Merkáda bude PivovarZichovec vařit exkluzivní festivalové pivo “Cerveza”.

V průběhu festivalu bude probíhat tetovací happening na podporu Amazonského pralesa “KUSKŮŽE PRO AMAZONIE”, kterého se účastní přední čeští tatéři. Výtěžek z tetovací akce věnuje Merkádo neziskové organizaci Forest ink na výkupy pozemkův Ekvádorské Amazonii.

Kulturní program nabídne k výročí festivalu slavnostní jihoamerický průvod s brazilskými bubny atanečníky karnevalové samby. Pro návštěvníky je připravena ukázka brazilské capoeiry, vystoupení mexických Mariachi a kubánského Cuarteto tropical. Dále taneční workshopy brazilské samby akubánské salsy, vystoupení argentinského tanga a chilského tancela cueca. Pro děti je připravena každý den Piňatase sladkostmi, dětské dílničky a interaktivní výtvarné instalace ve spolupráci s mexickým umělcem.

Návštěvníci ochutnají steak z argentinského griluparrilla, kolumbijskéempanadas, peruánskéanticuchos nebo venezuelskéarepas. Vybrané bary nabídnou typické regionální destiláty: mexickýmezcal, brazilskacachaçu a ale také širokou škálu jihoamerických vín z Peru, Chile a Argentiny. V areálu festivalu budou k dispozici tradiční houpací sítě “hamaky.

Vstup na festival je zdarma.

Festival Merkádo pořádá spolek Merkado, z. s. ve spolupráci s Městskoučástí Praha 3. Akci oficiálně podporuje velvyslanectví Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie, Chile a Generální konzulátDominikánské republiky.

Více informací: www.merkadofest.cz, Facebook: merkadofest, Instagram: merkadofest


Název akce: festival Merkádo - Latinská Amerika na Jiřáku slaví 10 let!

Termín: pátek 16. - sobota 17. 6.2023, 10:00 - 21:00 hod

Místo konání: náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha