Ochrana originálního vzhledu vesnice byla jen prvním krokem na cestě směrem k nejkrásnější vesnici v Číně.

Ochrana originálního vzhledu vesnice byla jen prvním krokem na cestě směrem k nejkrásnější vesnici v Číně. Zdroj: Shutterstock

Tradiční sušení zemědělských produktů na slunci za okny na podzim.
Vesnice Huangling postupně investovala 600 milionů yuanů do ochrany a vývoje těchto starých domů, tím zachovala originalitu starobylé vesnice.
Vesnice je opravdu malebná.
Prostřednictvím obnovy a rozvoje lidových zvyků proměnila scénická krajina v Huangling sušení zemědělských produktů na podzim na nejkrásnější kulturní symbol v Číně.
Terasovité domky na kopci jsou unikátní vzhledem i historií.
6
Fotogalerie

Podzimní slavnosti sklizně v nejkrásnější čínské vesnici

Vesnice Chuang-ling v okrese Wu-jüan ve východočínské provincii Ťiang-si se právě teď stává dějištěm velkolepé podzimní podívané. Starobylé zemědělské domky s černými taškami a bílými zdmi, vystavěné na svahu kopce, obklopené terasovitými políčky, vyprávějí příběh o tom, jak se kdysi žilo na čínském venkově. Koše s krásnými sušenými květy za jejich okny sem každoročně lákají zástupy turistů.

Starobylá vesnice, která pochází z doby dynastie Ming, jež vládla mezi lety 1368–1644, připomíná oživlé kulisy historického filmu.

Tradiční sušení zemědělských produktů na slunci za okny na podzim.Tradiční sušení zemědělských produktů na slunci za okny na podzim.|Shutterstock

Květinový tahák

Návštěvníci si v Chuang-lingu projdou květinovou trasu, která má poukázat na to, jak se dá skloubit 580 let staré venkovské prostředí se současností. Květy na polích a svazích si tu mohou vychutnat nejen na jaře, ale právě i na podzim, kdy se podle jedinečné místní lidové tradice šaj-čchiou suší spolu s dalšími plodinami na vzduchu. Chilli papričky, dýně, květy chryzantém i řepkové květy rozložené v bambusových koších na střechách a za okny vytvářejí jedinečnou atmosféru.

Vesnice Huangling postupně investovala 600 milionů yuanů do ochrany a vývoje těchto starých domů, tím zachovala originalitu starobylé vesnice.Vesnice Huangling postupně investovala 600 milionů yuanů do ochrany a vývoje těchto starých domů, tím zachovala originalitu starobylé vesnice.|Shutterstock

Potěmkinova vesnice

Ačkoliv má vesnice tak dlouhou tradici, za svůj věhlas vděčí až současnosti. Kvůli špatné infrastruktuře a nepříliš úrodné půdě mnoho vesničanů opustilo své domovy s vidinou lepšího života. V roce 2009 pak místní vláda začala ve vesnici rozvíjet cestovní ruch a proměnila ji v letovisko. Staré zemědělské domy byly zrekonstruovány a proměnily se v obchody, restaurace a hotely. Místní obyvatelé se živí tím, že předvádějí tradiční kulturu a lidové zvyky, na které sem lákají davy turistů.

Vesnice je opravdu malebná.Vesnice je opravdu malebná.|Shutterstock

Velkolepá podívaná

O tom, že vesnice stojí za návštěvu, svědčí fotografie a dojmy těch, kteří ji navštívili. Bezkonkurenční výhledy na magnolie a broskve kvetoucí mezi řepkovými květy na pozadí budov ve stylu chuej nebo 500 metrů dlouhé pásmo třešní za hrušněmi s nádhernými bílými květy. Pole plná krepové myrty, pivoněk, švestek, chryzantém a bugenvilií, které malují město v různých ročních obdobích do různých barev, jsou příslibem nezapomenutelného zážitku. Velkolepé uspořádání macešek a povíjnic návštěvníci najdou ve starobylé, 300 metrů dlouhé centrální ulici Tchien-ťie. Květinové dekorace s v průběhu roku mění podle sklizně.

 

Prostřednictvím obnovy a rozvoje lidových zvyků proměnila scénická krajina v Huangling sušení zemědělských produktů na podzim na nejkrásnější kulturní symbol v Číně.Prostřednictvím obnovy a rozvoje lidových zvyků proměnila scénická krajina v Huangling sušení zemědělských produktů na podzim na nejkrásnější kulturní symbol v Číně.|Shutterstock