Zdroj: Mariánské Lázně

Znovu a znovu do krásných Mariánek

Patříte k těm, kterým když nějaké město učaruje, navštěvujete ho pravidelně? Mohlo by se zdát, že svá oblíbená místa znáte nazpaměť, ale vy dobře víte, že tomu tak není a umí vás pokaždé překvapit. K takovým místům patří i Mariánské Lázně. Objevte zase něco nového a zamilujte se ještě o trochu víc! Navíc, kdy jindy vyrazit podpořit život ve svém oblíbeném městě, než právě teď, kdy se svět probouzí z velké kulturní a zážitkové pauzy.

Objevte kouzlo parků a kolonád

Jedno z nejkrásnějších měst naší země má své milovníky z celé republiky i zahraničí a každý si tu najde to svoje. Někoho okouzlily nádherně upravené parky a pravidelně vyráží každou sezónu kontrolovat, jak se změnila květena a odpočívat ve stínu malebných zákoutí stromů a altánů. Jiní zase obdivují architekturu, která je pro město tak typická. Lázeňské kolonády, pavilony a prameny jsou dílem empírových a klasicistních mistrů a dýchne na vás slavná minulost města. 

Goethe, Chopin, poezie, literatura, hudba a celá kultura obecně k městu neodmyslitelně patří. Na pěknou kavárničku, kousek umění nebo na galerii narazíte na každém kroku. Věděli jste, že si můžete vyrazit i na Stezku spisovatelů nebo na komentovanou prohlídku?

Mariánské Lázně

Vydejte se na koně i do kláštera 

Jezdíte do Mariánek spíše za aktivitou, sportem nebo za přírodou? Nebo jste to naopak dosud opomíjeli? Chyba! Nejen kocháním se je člověk živ a někdy je fajn zkusit jinou aktivitu. Kolo? Elektrokolo? Turistiku nebo nordic walking? Golf? Tenis? Jógu? Vše tu najdete, třeba i jezdecký areál, kde si můžete vyzkoušet, jestli je pohled z koňského hřbetu opravdu ten nejkrásnější.

Vy, co patříte k fanouškům Mariánských Lázní, určitě znáte pojmy jako Kladská, Hamelika, Zpívající fontána. Co si ale rozšířit obzory dál? Takový klášter Teplá z 12. století, Park Boheminium, Skalníkovy sady, okolí Dyleně, Kynžvart nebo nedaleký Loket vám letošní návštěvu Mariánek obohatí o něco nového.

Zakuste nové chutě a vůně

Ať už se do lázeňského města vypravíte poprvé, byli jste tu pětkrát, vracíte se pro vzpomínky z mládí, měli jste tu třeba líbánky nebo vás sem zavála práce, vždy je co objevovat. Nové chutě, nová místa, nová zákoutí, detail na domě, kterého jste si nikdy nevšimli nebo třeba nová lázeňská procedura. A teď nemyslíme pojídání oplatek, ale odpočinek v lázních, pitnou kúru a zdravý pohyb. Více než 40 pramenů pomůže při různých neduzích.

Lázně jsou aktuálně otevřené nejen pro hosty, kteří se zde chystají nabrat sílu po prodělaných onemocněních, ale pro všechny, kteří si chtějí odpočinout nebo naopak nasbírat nové zážitky po dlouhém a náročném lockdownovém období. Přijeďte své oblíbené město podpořit a navštívit i letos, odmění se vám formou vzpomínek a zážitků!

Mariánské Lázně