Kniha Stopem se psem: Do Japonska bez Japonska

Kniha Stopem se psem: Do Japonska bez Japonska Zdroj: Diáky

Slávek Král: Cestování se psem
Slávek Král: Cestování se psem
Slávek Král: Cestování se psem
Slávek Král: Cestování se psem
Slávek Král: Cestování se psem
8
Fotogalerie

Autostopem se psem až do Asie aneb křest nové knihy cestovatele Slávka Krále na Diácích

Jaká jsou úskalí cestování se čtyřnohým mazlíčkem? Jak vyzrát na byrokracii, počasí a kde hledat ubytování? O tom pojednává nová kniha Slávka Krále nazvaná Stopem se psem: Do Japonska bez Japonska. Na trh ji uvede křtem a přednáškou v rámci oblíbeného cyklu Diáky.

Stane se tak v úterý 24. října od 20.30 v pražském kině Bio Oko. A protože je časopis Lidé a Země už několik let partnerem Diáků, srdečně vás na tuto pohodovou akci zveme. Co můžete od Slávka Krále očekávat?

Král českého autostopu

Slávek Král je držitelem českého rekordu v kategorii největší vzdálenost ujetá autostopem (146 049 km). Jako stopař už dvakrát objel svět, navštívil přes 87 států a na každém kontinentu strávil minimálně půl roku. Je mu vlastní styl low-cost, při stopu kempuje a často přiloží ruku k dílu v rámci dobrovolnických projektů. Jeho border kolie Corey je oficiálně nejzcestovalejším psem Česka – navštívila 26 zemí.

A právě Corey je zásadním prvkem, který odlišuje novou knihu od Slávkovy prvotiny Stopařův průvodce zeměkoulí. Cestou „do Japonska bez Japonska“ společně ujeli více než 30 000 kilometrů, překročili 21 hranic, zvládli bezmála 250 stopů, procestovali 18 států a utratili u toho méně než 25 000 korun. Podívali se do Ruska, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Uzbekistánu, Turkmenistánu nebo Íránu. A jak to dopadlo s tím záhadným Japonskem? To se snad dozvíte na přednášce, určitě pak v nové knize Slávka Krále.

Osobnosti BWT

Ta vychází u BWT Books, což je nakladatelská značka, která by čtenářům LaZ mohla být známá. Přečtěte si rozhovory s jejími zakladateli Honzou Šamlou a Vláďou Marouškem, bláznivou cestovatelkou Viktorkou Rys nebo lékárníkem bez hranic Stanislavem Havlíčkem. V listopadovém vydání LaZ vás pak čeká povídání s Petrem Janem Juračkou.

Vstupenky na přednášku a křest pořídíte na webu Bio Oko