Lidé a Země

Lidé a Země Zdroj: Lidé a Země

Tasmánie
Slovensko
Sardinie
Lilia Khousnoutdinova
Palestina
8
Fotogalerie

Ďábelská Tasmánie, západní břeh Jordánu, patagonské pláže i život v Cuzku. Zářijové číslo LaZ právě vychází!

Začátek nového školního roku je tu a spolu s ním i další várka našich cestovatelských tipů a zážitků. Číslo, ve kterém se podrobněji seznámíme s australským ostrovem, který je domovem známého malého čerta, přijde vhod všem, kteří rádi občas mizí z reality dnešního světa. Zkušenost je nepřenosná a úcta k zemi, po které chodíme, je nejlepší cestou k jejímu poznávání.

Irena a Jiří Páleníčkovi si kromě řízení vlevo a nesrozumitelné angličtiny museli v Tasmánii zvykat i na to, že slunce je v poledne na severu a čas tu nehraje žádnou roli. Na poznávání této krásné země měli celé tři měsíce.

TasmánieTasmánie|Lidé a Země

Jakub Freiwald vás provede zapomenutým filipínským ostrovem Siargao, který cestovatelé neprávem často přehlížejí.

Kristýna Baloghová vás vezme do měsíční krajiny argentinského pobřeží. Ačkoliv se na pláže v této zemi moc cestovatelů nevydává, její reportáž je dokladem toho, že rozhodně stojí za návštěvu.

Petr Vondrlík tentokrát poodhalil roušku Západního břehu Jordánu, který hraje klíčovou roli v izraelsko-palestinském konfliktu. Vypravil se do několika arabských i židovských domácností na palestinských územích, aby vyslechl příběhy o životě na tomto výbušném místě.

PalestinaPalestina|Lidé a Země

Michael Fokt se zaměřil na starobylé horské vesnice Korsiky, které by neměly uniknout pozornosti žádného z jejích návštěvníků a Markéta Foktová vás přesvědčí o tom, že místní gastronomie stojí za víc než za hřích.

Juraj Kapusta vám vysvětlí, v čem jsou Vysoké Tatry ve srovnání s ostatními velehorami světa unikátní a šéfredaktor Honza Čermák vás naláká do těch nejkrásnějších patagonských parků. Ve svém rozhovorovém duelu pak rozpovídá publicistku, cestovatelku a milovnici Bhútánu Liliu Khousnoutdinovu.

Lilia KhousnoutdinovaLilia Khousnoutdinova|Lidé a Země

Eliška Švrlanská zavzpomíná na svůj pobyt v Peru a Veronika Vajbar vás provede po Sardninii. Ostrov ležící západně od italské „boty“ ve Středozemním moři těsně pod francouzskou Korsikou poskytuje totiž hned několik důvodů k návštěvě.

A vy máte hned několik důvodů pro to obstarat si naše nové číslo LaZ.