Kyrgyzstán a Kazachstán

Kyrgyzstán a Kazachstán Zdroj: Filip Svoboda

Festival Kolem světa 2022
Pyreneje
Grónsko
Mára
Manaslu 2022
6
Fotogalerie

Kolem světa s Lidé a Země

O víkendu 26. a 27. listopadu se do pražského hotelu Clarion Congress sjedou čeští cestovatelé, fotografové, dobrodruzi, horolezci a další milovníci poznávání světa. Bude se tam totiž konat další ročník největšího cestovatelského festivalu v Česku. Tentokrát i s naší účastí.

Festivalový program, jehož kompletní podobu najdete zde, je rozdělen do pěti projekčních sálů. A jeden z nich nese i jméno našeho časopisu. Nejde ovšem pouze o jméno, moderování se po celou dobu festivalu ujme šéfredaktor magazínu Lidé a Země Honza Čermák.

Během celého festivalu budete mít možnost na vlastní oči a uši zažít autory, s jejichž autentickými reportážemi se na stránkách LaZ často setkáváte – Jolanu Sedláčkovou, Pavla Svobodu, Jiřího Sourala, Jardu Bouzka, Martina Úbla, Viktorku Rys, Vladimíra Váchala či Miloslava Martana.

Také se budete moct přesvědčit, jací jsou naživo dobrodruzi, s nimiž jsme u nás otiskli rozhovor nebo natočili podcast – Mára Holeček, Petr Jan Juračka nebo Nicolette Havlová. Jestli vás zaujalo vyprávění Martina Písaříka z expedice Po jedné stopě, právě v našem sále se o africkém putování tentokrát rozpovídá druhá polovina týmu, cestovatel slovinského původu Igor Brezovar.

Během dvou dnů objedete skutečně celý svět, a to třeba i v karavanu. O přestávkách se v předsálí můžete posilnit ochutnávkou jídla z Blízkého východu, Afriky, Vietnamu, Mexika a dalších koutů naší planety. Vstupenky lze pořídit už nyní v předprodeji. Přísun nejnovějších informací ohledně festivalu si zajistíte připojením k události na Facebooku.