Únorové LaZ

Únorové LaZ Zdroj: Redakce LaZ

Témata únorového vydání LaZ
Témata únorového vydání LaZ
Témata únorového vydání LaZ
Témata únorového vydání LaZ
Témata únorového vydání LaZ
6
Fotogalerie

Chcete se ohřát na tropickém ostrově, nebo se brodit sněhovými závějemi? V únorovém čísle Lidé a Země můžete obojí a ještě mnohem víc!

Tentokrát se o něco více než obvykle věnujeme živočišné říši, i přesto ale samozřejmě stěžejním zůstává poznávání méně či více vzdálených krajů na téměř všech kontinentech světa.

Největší pozornost tentokrát věnujeme nejstaršímu ostrovu světa. Madagaskar se pyšní řadou unikátů, které nikde jinde na světě nenajdete. My vám ho představíme nejen jako přírodní ráj v reportáži Olgy Šilhové s parádními fotkami Ondřeje Záruby, ale také pevným objektivem Kataríny Liškové, která ve své fotoreportáži vypráví mikropříběhy místních lidí.

Do dalšího přírodního ráje se vydal Tomáš Kubeš. Díky přísným pravidlům můžete na souostroví Galapágy pozorovat hojnost fauny a flory v natolik panenském prostředí, že se tu můžete vydat doslova po stopách evoluce.

V únorovém čísle se ale samozřejmě musí objevit i sníh. Jeho nečekanou nadílku si nakonec užil Honza Čermák, který do západní Kanady původně vyrazil za barevným podzimem. Juraj Kapusta vás přesvědčí, že podobné scenérie se dají najít i za humny, konkrétně v Malé Fatře, například při výstupu na Veľký Rozsutec. Pokud je to na vás stále málo dobrodružné, určitě oceníte poutavé vyprávění a nádherné fotky Michaela Novotného z jeho setkání s Inuity, s nimiž se v Grónsku vydal na lov.

Klidnější a pohodlnější nátury by naopak mohlo zaujmout anglické město Leeds. Bronislav Jaroš se chtěl přesvědčit, zda je skutečně jen nákupním rájem, nebo nabízí zážitky i pro ty, kteří obchůzkám po obchodech neholdují. Nakonec se vydal i za hranice města objevovat ctihodné tradice yorkshirské.

Svoji premiéru si tentokrát odbyl Matyáš Řehák – svěřil se nám s tím, jak na něj zapůsobila Etiopie. Matyáš procestoval pořádný kus světa a Etiopii označil za klenot Afriky. Čím vším ho oslovila, že si zasloužila takové hodnocení?

A jakým destinacím se ještě věnujeme? Irena Menšíková prozradí, jaký je život v Turecku. V rubrice Kompas se seznámíte s tím, co všechno nabízí ostrov Borneo, o který se dělí tři asijské země. Na chutě blízkovýchodního regionu zvaného Levanta vás naláká Lenka Hrabalová.

K rozhovoru tentokrát náš šéfredaktor zasedl s moderátorkou Lucií Výbornou. Je ale opravdu hlavně moderátorkou, nebo jsou její vášní spíš hory a odlehlá místa, kde se cítí naprosto svobodná?

nových rubrikách srovnáme města Vancouver a Sydney, představíme silniční trasy, ze kterých se tají dech, a vysvětlíme, kde vlastně končí Evropa.

Kterou z nových rubrik považujete za nejpřínosnější? Které město z rubriky Duel je vašemu srdci bližší? A která z reportáží vás nejvíc zaujala? Hlasujte v naší anketě!

Příjemné a pohodové čtení přeje redakce, která i toto vydání pro vás připravovala #sLaZkou. Pokud do trafiky zaskočit nechcete nebo nemůžete, časopis si jednoduše objednáte pomocí naší služby iKiosek.

Sledujte nás na Facebooku a Instagramu.