Zdroj: Shutterstock

Město Rovinj
Písečná pláž v zátoce Slanica
Aquapark Istralandia
Národní park Krka
Mořské varhany v Zadaru
7
Fotogalerie

Nejlepší místa z celého Chorvatska. Kam se vydat na rodinnou dovolenou?

Rodina v přeplněném autě, ujišťování, že se fakt na nic nezapomnělo, a z okna auta trčící slunečník. Konečně na místě. Dobro došli! Teď už vám nic nebrání vyrazit na pláž. Víte ale, kde je ta nejhezčí? Podívejte se na nejlepší místa z celého Chorvatska. Tady to budete milovat vy i vaše děti!

Sever? Na pozitivní vlně

Na severním pobřeží si nenechte ujít pláž v zátoce Lone. Nachází se u města Rovinj a patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. Její výhodou je mírný vstup do moře, oblázkový povrch a dostatek travnaté plochy. Můžete si tu pronajmout loď, šlapadlo nebo si zablbnout na nafukovacím plovoucím ostrově. Děti ocení rozsáhlou travnatou plochu na hraní. Celá rodina si odpočine v přilehlém lesoparku Zlatý mys.

Město RovinjMěsto Rovinj|Ivan Šardi/CNTB

Tip:

Zažijte adrenalin na nafukovacím banánu. Loď se s vámi prožene rychlostí 30 km/h. Zvládnete se udržet a nespadnout do vody?

Nejmalebnější město ve stylu Benátek

Rovinj patří mezi nejoblíbenější turistické cíle. Atmosférou připomíná středověká a renesanční benátská města. Za zábavným programem dorazíte z pláže za pouhých 15 minut pěšky. Dospělí si užijí diskotéku, děti zase animátorské akce, karnevaly a soutěže. 

Zábava na tisíc způsobů

Podvodní park Verudela – díky speciální helmě se projdete po mořském dnu. Před očima se vám objeví podmořský svět plný barevných rybek.

Adventure park v Pule – v parku otestujete své lezecké schopnosti. 30 vzrušujících aktivit zabaví děti i dospělé.

Aquapark Istralandia – v nejzábavnějším aquaparku v Istrii si užijete 20 tobogánů a skluzavek. Aquapark se pyšní největším bazénem s vlnobitím v Evropě. Na vlnách můžete surfovat nebo je zdolávat na člunu.

Aquapark IstralandiaAquapark Istralandia|Foto studio Licul

Střed? Ostrovní oáza klidu

Písečná pláž v zátoce Slanica patří mezi nejoblíbenější rodinné pláže. Nachází se na půli cesty mezi severem a jihem země. Jejím domovem je překrásný ostrov Murter. Mělké moře a písčité dno je ideální, pokud cestujete s dětmi. Ty také potěší tobogán, hřiště nebo trampolína. Na pláži také oceníte dostatek místa a stín.

Písečná pláž v zátoce SlanicaPísečná pláž v zátoce Slanica|Aleksandar Gospić

Místo, které vás chytne za srdce

Jedním z největších chorvatských lákadel jsou strhující travertinové vodopády. Skrývají se v Národním parku  kam se ze zátoky Slanica dostanete autem za 45 minut. Koupat se v moři je úžasné, ale co teprve u nádherných vodopádů? Tento zážitek si dopřejete jen na pár místech světa.

Národní park KrkaNárodní park Krka|Zoran Jelača

Co nikde jinde neuvidíte?

Mořské varhanyrozlehlé schody hrající na varhany. Píšťaly zabudované v architektonickém díle se rozezní s nárazem mořských vln. Jde o světový unikát.

Mořské varhany v ZadaruMořské varhany v Zadaru|Luka Esenko

Dalmatia Aquapark – první zábavní park v Chorvatsku. Užijete si tu skluzavky, tobogány nebo oblíbenou „Lazy River“.

Fun Park Biograd – obří zábavní park se rozléhá na ploše 5 hektarů. Mezi 20 atrakcemi jsou kolotoče, ruské kolo, horské dráhy nebo lanové centrum.

Jih? Prosluněná dovolená plná odpočinku

V létě si nejvíc užijete sluníčko na pláži Banje v Dubrovníku. Jedna z největších pláží v zemi nabízí úchvatné pohledy na kulisy města. Oblázková pláž vede pozvolna do moře. Děti si užijí průzračnou vodu, která jim umožní zkoumat podmořský život.

Pláž Banje v DubrovníkuPláž Banje v Dubrovníku|Zoran Jelača

Tip: Přibalte si s sebou draka. Pokud bude foukat, užijete si zábavu i mimo vlny moře.

Dubrovník pro malé cestovatele

Dubrovník má mnoho krás, které stojí za vidění. Pokud cestujete s malými dětmi, celý den na nohou by nemusely zvládnout. Vydejte se proto na zážitkovou plavbu karakou. Historická plachetnice vás sveze po okolí a děti si budou připadat jako opravdoví piráti. Krásu celého města poznáte z kopce Srdj. Výjezd lanovkou nadchne všechny malé objevitele.

Co byste neměli vynechat

Výlet na ostrov Lokrum – překrásný ostrůvek známý pro svou nedotčenou přírodu.

Pláž Copacabana – zábavné místo s nafukovacími hrady a skluzavkami. Z Dubrovníku tu budete autem za 10 minut.

Nemůžete se dočkat letního sluníčka? Naplánujte si rodinnou dovolenou v Chorvatsku hned teď!

CROATIAN NATIONAL TOURIST BOARD