Zátoka Maya na ostrově Ko Phi Phi Lee

Zátoka Maya na ostrově Ko Phi Phi Lee Zdroj: Profimedia

Ostrov Bora-Bora je součástí Francouzské Polynésie. Nádherný korálový útes, který ostrov obklopuje ostrov, přímo vybízí k potápění. Dovolená na ostrově je sice velmi drahá, ale zato nabízí opravdový luxus.
Lofoty je zhruba 80 ostrovů na severu Norska. Celé souostroví se nachází dvě stě kilometrů nad Severním polárním kruhem. Pro svojí jedinečnou přírodu se Lofoty řadí mezi  turisticky vyhledávané destinace.
Souostroví Santorini je proslavilo především díky typickým bílým domům na útesu nad mořem. Málokdo už ví, že souostroví vzniklo z jednoho ostrovu, který byl roztržen sopečným výbuchem. Jedná se o jeden z nejsilnějších výbuchů, které lidstvo zažilo. Spekuluje se, že to byl právě tento výbuch, následné vlny tsunami a změny klimatu, které vedly k zániku Mínojské civilizace.
Galapágy jsou souostroví sopečného původu. Nachází se na nich řada výjimečných živočišných a přírodních druhů. Jedním z nich jsou želvy sloní, leguán galapážský, nebo tučňák galapážský, který je jediným druhem tučňáka vyskytujícím se na severní polokouli.
Na Srí Lanku turisty lákají nádherné čajové plantáže, nebo buddhistické chrámy na pobřeží. Jedná se o zemi, kam se lidé rádi vracejí. Severní část ostrova je sice společensky nestabilní, ale turisté se těmto oblastem mohou snadno vyhnout.
8
Fotogalerie

8 nejkrásnějších ostrovů světa, kde si nejlépe odpočinete

Tropické počasí a přijemný klid panuje na většině ostrovů, které v našem seznamu najdete. Ovšem i ostrovy v Norském moři mají svoje kouzlo. Projděte si s námi ty nejkrásnější ostrovy a nechte se v mysli ovanout mořským větrem a načerpat sluneční svit, nebo prozkoumat hluboké fjordy.

Ostrovy představují jedinečné ekosystémy, kde vznikal i zanikal život vlastní cestou. Některé byly z moře zdviženy řadou vulkanických erupcí. Jiné naopak sopky ponořily pod hladinu moře. Tak jako tak se jedná o nádherné části Země. Na ty nejkrásnější se podívejte do galerie: