Stezka korunami stromů v Krkonoších má své kouzlo v tom, že návštěvníky zavede i do podzemní části.

Stezka korunami stromů v Krkonoších má své kouzlo v tom, že návštěvníky zavede i do podzemní části. Zdroj: Stezka korunami stromů

Stezka korunami stromů Krkonoše – od kořenů ke korunám se nachází v srdci majestátních lesů Krkonošského národního parku.
Na Stezce čekají zvídavé návštěvníky všeho věku tři didaktická zastavení a tři zábavně pojaté stanice, kde otestují svoji odvahu a užijí si trochu adrenalinu při pohledu pod nohy.
Do korun stromů v Krkonoších se podívají také návštěvníci s hendikepem. Stezka je v celé své délce bezbariérová.
Po trase mezi korunami stromů ujdete 1 511 metrů, dolů se lze dostat tobogánem.
5
Fotogalerie

Tip na výlet: Den české státnosti s Krakonošem v korunách stromů

Stezka korunami stromů, kterou najdete na okraji Janských Lázní v Krkonoších, láká nejmladší návštěvníky k nevšednímu zážitku. Ve čtvrtek 28. září se tu přímo v korunách stromů krkonošského lesa budou moci setkat s bájným vládcem hor a užít si okouzlující výhledy do okolní krajiny i pohádkovou atmosféru.

Pokud ještě nevíte, kde a jak letos oslavíte Den české státnosti, možná vám přijde vhod akce, kterou chystá Stezka korunami stromů Krkonoše. Slibuje program plný poznávání a zábavy v srdci přírody, tentokrát v doprovodu Krakonoše a dvou veverek.

Zážitková a naučná stezka v celkové délce 1 511 metrů je zakončena výstupem na 45 metrů vysokou vyhlídkovou věž. Návštěvníci se na trase vydají od kořenů, přes visutý chodník a unikátní podzemní jeskyni až ke korunám stromů na vrcholu vyhlídkové věže.

Na Stezce čekají zvídavé návštěvníky všeho věku tři didaktická zastavení a tři zábavně pojaté stanice, kde otestují svoji odvahu a užijí si trochu adrenalinu při pohledu pod nohy.Na Stezce čekají zvídavé návštěvníky všeho věku tři didaktická zastavení a tři zábavně pojaté stanice, kde otestují svoji odvahu a užijí si trochu adrenalinu při pohledu pod nohy.|Stezka korunami stromů

Trochu jiná lesní procházka

Na rozdíl od běžného výletu vám stezka ukáže les z jiné perspektivy a jedinečná podzemní expozice nabídne možnost prostudovat mikrosvět půdy. Z vrcholu je pak možné vychutnat si výhledy do korun stromů smíšeného krkonošského lesa i do kouzelné krajiny kolem.

Pokud toužíte po zážitku navíc, můžete se dolů svézt osmdesátimetrovým tobogánem. Původně byl tobogán určen pouze dětem, ale hojně jej využívají všichni návštěvníci, včetně seniorů. Nejstaršímu jezdci na tobogánu bylo úctyhodných 85 let.

Za pěkného počasí lze na tobogánu dosáhnout rychlosti až 30 km/h. Za špatného počasí je tobogán uzavřený. Rychlost, které by bylo s podporou napršené vody totiž možné dosáhnout, je až 80 km/h.

Stezka je vhodná pro všechny, kteří se zajímají o českou přírodu, vyhledávají aktivní odpočinek, dobrodružství a rádi se dozvídají nové a zajímavé informace. Jelikož je Stezka v celé své délce bezbariérová, mohou ji navštívit i lidé s hendikepem či rodiny s dětmi v kočárku.

Do korun stromů v Krkonoších se podívají také návštěvníci s hendikepem. Stezka je v celé své délce bezbariérová.Do korun stromů v Krkonoších se podívají také návštěvníci s hendikepem. Stezka je v celé své délce bezbariérová.|Stezka korunami stromů

Krakonošské pohádky

Speciální sváteční program je vytvořený ve spolupráci s Krkonošským národním parkem, jehož průvodci se na návštěvníky těší během tří komentovaných prohlídek.

Pokud se vaše děti alespoň na chvíli budou chtít stát součástí lesa, který je domovem veverek Emila a Emilky, prozkoumat hory z jejich perspektivy a získat tak co nejvíc informací o jejich životě, mají jedinečnou příležitost. S jakými krkonošskými zvířátky se přátelí? Koho na ně pošle Krakonoš, když mu škodí v revíru? A jak vypadá veverčí domeček? Na tyto a mnohé další otázky mohou společně s nimi hledat odpovědi.

Po procházce pak může celá rodina doplnit energii v místní restauraci, kde bude připraveno speciální podzimní menu. Těšit se můžete na Trautenberkovo kyselo, Vepřové žebírko s houbovým kubou, Guláš pana hajného, Krkonošské sejkory s uzeným masem a zelím a Pumprnikl od Ančete.

Komentované prohlídky budou probíhat v 10:00, 13:00 a 16:00. Vstupenky jsou k zakoupení on-line nebo na pokladně. Děti, které přijdou převlečené za své oblíbené pohádkové postavy, budou mít navíc vstup zdarma.