Treky Jižní Ameriky

Treky Jižní Ameriky Zdroj: Kateřina Krejčová

Severské treky bez lidí
Severské treky bez lidí
Severské treky bez lidí
Severské treky bez lidí
Treky Jižní Ameriky
8
Fotogalerie

V úterý 6. února si užijte večer plný treků! Diáky nabízejí přednáškové kombo.

Cyklus cestovatelských přednášek Diáky vás tentokrá zavede do Severní i Jižní Ameriky a také do severní Evropy - na místa, kde se z přírodních krás tají dech. Kudy vedou ty nejlepší stezky? Anebo kde se musíte obejít bez nich? To se dozvíte během dvou večerních přednášek v pražském kině Bio Oko. 

V letech 2014-2015 spolu Katka Krejčová a Petr Ptáčník podnikli 16 měsíců dlouhou cestu kolem světa. Od té doby spolu cestují, kdykoli je to jen možné. Vylezli společně na několik šestitisícovek, prošli mnoho odlehlých a neznámých treků, zamilovali si severské země a navštívili desítky zemí na všech obydlených kontinentech.

18.00: Severské treky bez lidí

Tentokrát se s nimi můžete vypravit do severské divočiny, kde člověka potkáte jen zřídka, zato medvědy, soby, losy a další divokou zvěř poměrně často. Navštívíte 12 míst neznámých i známých, ocitnete se na vrcholcích a hřebenech, kam pěšiny nevedou, a dozvíte se tipy na ty nejkrásnější jednodenní výšlapy i desetidenní treky na Aljašce, v Kanadě, Norsku, Laponsku či na Islandu. Dojde i na autobus Alexandra Supertrampa a sázku o kilo čokolády. Budete pozorovat polární záři, bydlet ve stanu i ve srubu, ztrácet se za polárním kruhem a užívat si romantiku jako za časů Jacka Londona.

Severské treky bez lidíSeverské treky bez lidí|Kateřina Krejčová a Petr Ptáčník

20.30: Nejlepší treky a hory Jižní Ameriky

Ve druhé přednášce vám už samotná Kateřina Krejčová představí ty nejlepší scenérie Jižní Ameriky. Řeč bude o dechberoucí přírodě a svobodě toulat se, kudy se vám zlíbí. O místech, kam Češi téměř nejezdí. Které treky si určitě nenechat ujít, protože nic lepšího na světě nenajdete, a které naopak nestojí za to? Vydáte se nejen do legendární Ohňové země a Patagonie, ale také na sever Argentiny, do Peru a Bolívie. Katka s vámi projde jak ty nejodlehlejší treky, kde nepotkáte ani živáčka, tak i ty, které si musíte rezervovat rok dopředu. Vystoupáte až do šesti tisíc metrů nad mořem a pokusíte se zdolat nejvyšší sopku světa Ojos del Salado (6893 m).

Treky Jižní AmerikyTreky Jižní Ameriky|Kateřina Krejčová

Vstupenky si můžete pořídit buď na jednotlivé přednášky, nebo využít zvýhodněnou nabídku na obě dohromady. Najdete je zde