Lidé a Země

Lidé a Země Zdroj: Lidé a Země

Keňa
Wales
Tenerife
Skotsko
CPP
6
Fotogalerie

Dechberoucí Keňa, velšské Vánoce, gondwanský prales i panamská kuchyně. Prosincové číslo LaZ právě vychází!

Závěr roku s sebou tradičně přináší bilancování i nová předsevzetí. Připravili jsme pro vás další nadílku cestovatelských tipů i dobrodružných zážitků, které ve vás probudí touhu poznat některá místa na vlastní kůži, nebo se jim alespoň přiblížit. Vychutnejte si prosincové číslo hlavně v klidu a pohodě, bez zbytečného stresu a shonu.

Je pro vás Keňa symbolem dobrodružství a romantiky černého kontinentu? V zemi žije na 150 etnických skupin, v pulzujícím Nairobi najdete místa, kde jste od Afriky doslova izolováni, pobřeží Indického oceánu je multikulturní a kdekoliv v zemi zaplatíte prostřednictvím mobilní aplikace, kterou používají i Masajové nabízející předražené cetky.

O tom, že Keňa zkrátka umí překvapit, vás přesvědčí Linda Piknerová a Tomáš Vaňourek.

KeňaKeňa|Lidé a Země

Do zimního ráje outdooru vás přenese Béla En. Pokud se vyhnete hotelovým oblastem, objevíte Tenerife, jak ho neznáte.

Skrytou tvář Gold Coast pro vás odhalila Míša Kroufková. V pozadí tohoto velkoměsta se totiž skrývá prastarý deštný prales s pozůstatky z dob dávného kontinentu Gondwany. A Honza Čermák toto odhalení doplní sedmičkou nejkrásnějších australských parků.

Abyste neutíkali jen do tepla, ale vychutnali si surovou zimu, vezmeme vás do mystického zimního Skotska. Jiří Soural vás provede tajemnou krajinou přes zasněžené vrcholky hor Skotské vysočiny do starobylých hradů i kamenných domků.

SkotskoSkotsko|Lidé a Země

A u tajemství a folklóru ještě zůstaneme. Temného ducha velšských Vánoc pro vás odhalila Kristýna Baloghová. Ze zpívající koňské lebky jde mráz po zádech.

O tom, že v Česku je zima také magická, vás přesvědčí Jakub Hloušek, který vás vezme na procházku kolem zimního Mácháče.

Smysly rozvíříte na stránkách o panamské kuchyni, která v sobě mísí karibské i středomořské chutě a přináší neotřelé kombinace barev vůní i chutí na jednom talíři.

V rozhovoru s předsedou poroty letošního ročníku Czech Press Photo Petrem Mlchem se Honza Čermák dotkl tématu autenticity a originality. A dozvíte se také tajné tipy porotců na letošní výherce. Staňte se porotcem i vy a rozhodněte o vítězi čtenářské soutěže letošního ročníku TADY.

CPPCPP|Lidé a Země

V čem je Baskicko lepší než Česko, můžete odhadnout díky článku Zdeňka Roda, který tu „zakotvil“ už před sedmi lety.