.

. Zdroj: dotFOX

Cestování v době pandemie: Kam se vydat za sluncem a mořem?

Letní dovolená v roce 2021 se ponese v duchu výhodných cen a také testování na Covid-19. Ačkoliv se to na první pohled nezdá, turistická sezóna začíná. Ušetří na ni turisté, kteří využijí aktuální jarní a letní dovolené za výhodné ceny. Kam se levně a bez velkých obtíží vypravit za sluncem a mořem?

Po doslova tragické loňské dovolenkové sezóně se chystá výraznější oživení cestovního ruchu. A ceny dovolené určí poptávka klientů. Pokud bude poptávka vysoká, mohou se ceny zájezdů v hlavní sezóně vyrovnat cenám před koronvirovou krizí. Prozatím ale cestovní kanceláře sází na výrazné slevy first minute dovolené. Kam se tedy podívat?

Levná all inclusive dovolená v Egyptě

Letošní nevídaně dlouhá zima potrápila mnoho milovníků slunce, moře a obecně teplého podnebí. Tak proč si nezlepšit náladu a nevyrazit slunci naproti? Cenově nejvýhodnější jsou all inclusive zájezdy do Egypta, které letos začínají na 10 000 Kč. V tuto roční dobu v Egyptě oceníte příjemné teploty vzduchu okolo 32 oC a především nízký počet turistů, kteří prozatím preferovali více exotické destinace.

Při cestování do Egypta je nutné vyplnit vstupní formulář předložit negativní PCR test na Covid-19, který nesmí být starší než 72 hodin. Děti do 6 let jsou od testování osvobozeny. Letoviska Hurgháda, Marsa Alam, Taba a Šarm el-Šajch nabízí testování přímo na místě za poplatek přibližně 30 dolarů.

Exotika ve Spojených arabských emirátech

Jestliže toužíte po exotické dovolené a denních teplotách stoupajících nad 36 oC, zavítejte do Spojených arabských emirátů. V Emirátech si vždy vychutnáte jasnou a slunečnou oblohu, která je jako stvořená pro dovolenou u moře. Navíc letní dovolené v Emirátech nejsou drahé. Ceny 12denních pobytů se snídaní ve Spojených arabských emirátech (SAE) začínají od 8 000 Kč.

Stejně jako do ostatních zemí je vstup do SAE podmíněn vyplněním dvou elektronických formulářů a negativním PCR testem v angličtině. Od testování jsou osvobozeny děti do 12 let a postižené osoby. Po příletu je turistům proveden další test, na jehož výsledek se čeká v hotelovém rezortu. Turisté mají zároveň povinnost nainstalovat si aplikaci DXB Smart App.

Ostrov věčného jara Tenerife

Po dočasném omezení cestování na Zanzibar se oblíbenou destinací českých celebrit staly Kanárské ostrovy. Především pak ostrov věčného jara Tenerife. V těchto dnech si na Tenerife vychutnáte příjemné jarní až skoro letní teploty okolo 25 stupňů. Navíc cesta není příliš dlouhá. Letecké společnosti létají z Prahy bez mezipřistání za 5 hodin.

Pro vstup na Baleárské a Kanárské ostrovy, stejně jako do celého Španělska je opět nutný negativní PCR test a vyplnění zdravotnického formuláře. Z testování jsou osvobozeny děti do 6 let.