Jen pro odvážné a otrlé. Casu marzu je nejnebezpečnější sýr světa

1/5
Zavřít
  • Přestože je prodej casu marzu zakázán, na Sardinii se s ním stále můžete potkat.
    Přestože je prodej casu marzu zakázán, na Sardinii se s ním stále můžete potkat.| Zdroj: Shutterstock
  • Sýr casu marzu s larvami se v roce 2019 dostal i na výstavu Disgusting Food Museum v Nantes.
    Sýr casu marzu s larvami se v roce 2019 dostal i na výstavu Disgusting Food Museum v Nantes.| Zdroj: Profimedia
  • Casu marzu se na Sardinii už po staletí vyrábí z ovčího sýra pecorino sardo.
    Casu marzu se na Sardinii už po staletí vyrábí z ovčího sýra pecorino sardo.| Zdroj: Profimedia
  • V krémové konzistenci sýra se zběsile vrtí larvy sýrohlodky drobné.
    V krémové konzistenci sýra se zběsile vrtí larvy sýrohlodky drobné.| Zdroj: Shutterstock
  • Pohled do čerstvě rozkrojeného sýra nicméně není pro slabé povahy.
    Pohled do čerstvě rozkrojeného sýra nicméně není pro slabé povahy.| Zdroj: Shutterstock
Přestože je prodej casu marzu zakázán, na Sardinii se s ním stále můžete potkat.
Sýr casu marzu s larvami se v roce 2019 dostal i na výstavu Disgusting Food Museum v Nantes.
Casu marzu se na Sardinii už po staletí vyrábí z ovčího sýra pecorino sardo.
V krémové konzistenci sýra se zběsile vrtí larvy sýrohlodky drobné.
Pohled do čerstvě rozkrojeného sýra nicméně není pro slabé povahy.