Příběh francouzské bagety: stojí za ní Napoleon, nebo měla řešit bitky dělníků?

1/4
Přehled fotografií
Zavřít
  • Představit si dnešní Francii bez bagety není dost dobře možné
    Představit si dnešní Francii bez bagety není dost dobře možné| Zdroj: Shutterstock
  • Do těsta na bagetu se používá droždí místo tradičního kvásku.
    Do těsta na bagetu se používá droždí místo tradičního kvásku.| Zdroj: Profimedia
  • Díky dlouhému tvaru se těsto bagety propeče rovnoměrně a rychleji.
    Díky dlouhému tvaru se těsto bagety propeče rovnoměrně a rychleji.| Zdroj: Profimedia
  • Bageta se dostala i na Seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO
    Bageta se dostala i na Seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO| Zdroj: Shutterstock
Představit si dnešní Francii bez bagety není dost dobře možné
Do těsta na bagetu se používá droždí místo tradičního kvásku.
Díky dlouhému tvaru se těsto bagety propeče rovnoměrně a rychleji.
Bageta se dostala i na Seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO