Korsika je ostrovem ovcí a koz. Protože však Korsičané chovají i menší množství krav, můžete si tu dát také místní hovězí steak.|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Korsika má tisíc kilometrů pobřeží, takže jsou mořské plody základem zdejší kuchyně|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Korsické tapenády z oliv či rajčat jsou skvělou chuťovkou ke zdejšímu vyhlášenému vínu|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Korsičané připravují krevety nejen s těstovinami, ale také obalené a smažené v těstíčku|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Pomalu dušené maso zapečené s olivami a těstovinou je korsickou tradiční pochoutkou|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Korsika patřila dlouhou dobu Janovu. Není tedy divu, že italský vliv pronikl i do zdejší gastronomie.|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Hlavní plodinou zde už od patnáctého století byly kaštanovníky.|
Zdroj: Markéta a Michael Foktovi