Vydatná a chutná polévka ze sladkovodních humrů je specialitou oblasti Danau Maninjau v centrální Sumatře|
Zdroj: Petr Blahuš
Pro Malajce je národním jídlem polévka laksa. Na Borneu je s krevetami.|
Zdroj: Petr Blahuš
Všude na ulicích i podél silnic stojí tisíce podobných stánků, kde se nají opravdu každý. Zvláště, když patří Číňanům..|
Zdroj: Petr Blahuš
Zejména v indických čtvrtích vám jídlo naservírují na banánové listy|
Zdroj: Petr Blahuš
Základem proslulosti regionální kuchyně jsou kvalitní a čerstvé lokální suroviny|
Zdroj: Petr Blahuš
Hlavně na Borneu můžete ochutnat polévky s ingrediencemi z džungle, třeba s kapradím, a pralesními houbami|
Zdroj: Petr Blahuš
V parném tropickém klimatu přijde v Ipohu ledový ais kepal vždy k chuti...|
Zdroj: Petr Blahuš
...stejně jako mangové šejkry se sirupem z cukrové třtiny a šlehačkou ze sóji podél Selat Melaka nebo na Pulau Perhentiam|
Zdroj: Petr Blahuš
Asi nejlepším způsobem, jak poznat chutě Malajsie, Bornea a Sumatry, je nakupovat – a jíst – na místních tržištích. Ceny mírné, porce velké, kvalita zaručena. Plus bonus v podobě upřímných, nefalšovaných úsměvů a uhrančivá atmosféra rovníkových trhů.|
Zdroj: Petr Blahuš