(edit) Panela: Sladký doping Střední Ameriky
7
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
Panela: Sladký doping Střední Ameriky
|
Zdroj: Jan Sochor
Šťáva z lodyh cukrové třtiny postupně prochází čtyřmi kotly, kde mění svou konzistenci.
|
Zdroj: Jan Sochor
Paneliador lije tekutou horkou panelu do dřevěných necek, v nichž tuhnoucí hmotu hněte jako těsto.
|
Zdroj: Jan Sochor
Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
|
Zdroj: Jan Sochor
Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
|
Zdroj: Jan Sochor
Manufaktuře, kde se cukrová třtina zpracovává na panelu, se říká trapiche, někdy také molienda – mlýn.
|
Zdroj: Jan Sochor
Asi půllibrová cihla panely se prodává zhruba za 1500 pesos (15 Kč).
|
Zdroj: Jan Sochor
Vychladlé kostky panely se skládají na palety nebo se zabalí do pytlíků s neuměle vytištěným logem.
|
Zdroj: Jan Sochor
Zavřít