(edit) Panela: Sladký doping Střední Ameriky

1/8
Přehled fotografií
Zavřít
  • Panela: Sladký doping Střední Ameriky
    Panela: Sladký doping Střední Ameriky| Zdroj: Jan Sochor
  • Šťáva z lodyh cukrové třtiny postupně prochází čtyřmi kotly, kde mění svou konzistenci.
    Šťáva z lodyh cukrové třtiny postupně prochází čtyřmi kotly, kde mění svou konzistenci.| Zdroj: Jan Sochor
  • Paneliador lije tekutou horkou panelu do dřevěných necek, v nichž tuhnoucí hmotu hněte jako těsto.
    Paneliador lije tekutou horkou panelu do dřevěných necek, v nichž tuhnoucí hmotu hněte jako těsto.| Zdroj: Jan Sochor
  • Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
    Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.| Zdroj: Jan Sochor
  • Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
    Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.| Zdroj: Jan Sochor
  • Manufaktuře, kde se cukrová třtina zpracovává na panelu, se říká trapiche, někdy také molienda – mlýn.
    Manufaktuře, kde se cukrová třtina zpracovává na panelu, se říká trapiche, někdy také molienda – mlýn.| Zdroj: Jan Sochor
  • Asi půllibrová cihla panely se prodává zhruba za 1500 pesos (15 Kč).
    Asi půllibrová cihla panely se prodává zhruba za 1500 pesos (15 Kč).| Zdroj: Jan Sochor
  • Vychladlé kostky panely se skládají na palety nebo se zabalí do pytlíků s neuměle vytištěným logem.
    Vychladlé kostky panely se skládají na palety nebo se zabalí do pytlíků s neuměle vytištěným logem.| Zdroj: Jan Sochor
Panela: Sladký doping Střední Ameriky
Šťáva z lodyh cukrové třtiny postupně prochází čtyřmi kotly, kde mění svou konzistenci.
Paneliador lije tekutou horkou panelu do dřevěných necek, v nichž tuhnoucí hmotu hněte jako těsto.
Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
Hustá třtinová šťáva se lije do dřevěných forem, ze kterých po ztuhnutí vypadnou zlatavé bochánky.
Manufaktuře, kde se cukrová třtina zpracovává na panelu, se říká trapiche, někdy také molienda – mlýn.
Asi půllibrová cihla panely se prodává zhruba za 1500 pesos (15 Kč).
Vychladlé kostky panely se skládají na palety nebo se zabalí do pytlíků s neuměle vytištěným logem.