Za historií těstovin: Přivezl je do Itálie Marco Polo z Číny, nebo vznikly jinde?

6/5
Zavřít
  • Italové pk zkonzumují 23,3 kilogramů těstovin na osobu za rok.
    Italové pk zkonzumují 23,3 kilogramů těstovin na osobu za rok.| Zdroj: Shutterstock
  • Těstoviny mají dnes nepřeberné množství tvarů.
    Těstoviny mají dnes nepřeberné množství tvarů.| Zdroj: Shutterstock
  • Italové ročně vyrobí 3,9 milionů tun těstovin.
    Italové ročně vyrobí 3,9 milionů tun těstovin.| Zdroj: Shutterstock
  • Zprvu se špagety konzumovaly hlavně s máslem a sýrem. Rajčata se začala přidávat až v 19. století.
    Zprvu se špagety konzumovaly hlavně s máslem a sýrem. Rajčata se začala přidávat až v 19. století.| Zdroj: Shutterstock
  • Takzvané "laganum", o němž psal už Cicero, bylo zřejmě předchůdcem dnešních tagliatelle.
    Takzvané "laganum", o němž psal už Cicero, bylo zřejmě předchůdcem dnešních tagliatelle.| Zdroj: Shutterstock
Italové pk zkonzumují 23,3 kilogramů těstovin na osobu za rok.
Těstoviny mají dnes nepřeberné množství tvarů.
Italové ročně vyrobí 3,9 milionů tun těstovin.
Zprvu se špagety konzumovaly hlavně s máslem a sýrem. Rajčata se začala přidávat až v 19. století.
Takzvané "laganum", o němž psal už Cicero, bylo zřejmě předchůdcem dnešních tagliatelle.