Neuvěřitelně rozmanité chutě malajské a indonéské kuchyně

10/9
Zavřít
  • Vydatná a chutná polévka ze sladkovodních humrů je specialitou oblasti Danau Maninjau v centrální Sumatře
    Vydatná a chutná polévka ze sladkovodních humrů je specialitou oblasti Danau Maninjau v centrální Sumatře| Zdroj: Petr Blahuš
  • Pro Malajce je národním jídlem polévka laksa. Na Borneu je s krevetami.
    Pro Malajce je národním jídlem polévka laksa. Na Borneu je s krevetami.| Zdroj: Petr Blahuš
  • Všude na ulicích i podél silnic stojí tisíce podobných stánků, kde se nají opravdu každý. Zvláště, když patří Číňanům..
    Všude na ulicích i podél silnic stojí tisíce podobných stánků, kde se nají opravdu každý. Zvláště, když patří Číňanům..| Zdroj: Petr Blahuš
  • Zejména v indických čtvrtích  vám jídlo naservírují na banánové listy
    Zejména v indických čtvrtích vám jídlo naservírují na banánové listy| Zdroj: Petr Blahuš
  • Základem proslulosti regionální kuchyně jsou kvalitní a čerstvé lokální suroviny
    Základem proslulosti regionální kuchyně jsou kvalitní a čerstvé lokální suroviny| Zdroj: Petr Blahuš
  • Hlavně na Borneu můžete ochutnat polévky s ingrediencemi z džungle, třeba s kapradím, a pralesními houbami
    Hlavně na Borneu můžete ochutnat polévky s ingrediencemi z džungle, třeba s kapradím, a pralesními houbami| Zdroj: Petr Blahuš
  • V parném tropickém klimatu přijde v Ipohu ledový ais kepal vždy k chuti...
    V parném tropickém klimatu přijde v Ipohu ledový ais kepal vždy k chuti...| Zdroj: Petr Blahuš
  • ...stejně jako mangové šejkry se sirupem z cukrové třtiny  a  šlehačkou ze sóji podél Selat Melaka nebo na Pulau Perhentiam
    ...stejně jako mangové šejkry se sirupem z cukrové třtiny a šlehačkou ze sóji podél Selat Melaka nebo na Pulau Perhentiam| Zdroj: Petr Blahuš
  • Asi nejlepším způsobem, jak poznat chutě Malajsie, Bornea a Sumatry, je nakupovat – a jíst – na místních tržištích. Ceny mírné, porce velké, kvalita zaručena. Plus bonus v podobě upřímných, nefalšovaných úsměvů a uhrančivá atmosféra rovníkových trhů.
    Asi nejlepším způsobem, jak poznat chutě Malajsie, Bornea a Sumatry, je nakupovat – a jíst – na místních tržištích. Ceny mírné, porce velké, kvalita zaručena. Plus bonus v podobě upřímných, nefalšovaných úsměvů a uhrančivá atmosféra rovníkových trhů.| Zdroj: Petr Blahuš
Vydatná a chutná polévka ze sladkovodních humrů je specialitou oblasti Danau Maninjau v centrální Sumatře
Pro Malajce je národním jídlem polévka laksa. Na Borneu je s krevetami.
Všude na ulicích i podél silnic stojí tisíce podobných stánků, kde se nají opravdu každý. Zvláště, když patří Číňanům..
Zejména v indických čtvrtích  vám jídlo naservírují na banánové listy
Základem proslulosti regionální kuchyně jsou kvalitní a čerstvé lokální suroviny
Hlavně na Borneu můžete ochutnat polévky s ingrediencemi z džungle, třeba s kapradím, a pralesními houbami
V parném tropickém klimatu přijde v Ipohu ledový ais kepal vždy k chuti...
...stejně jako mangové šejkry se sirupem z cukrové třtiny  a  šlehačkou ze sóji podél Selat Melaka nebo na Pulau Perhentiam
Asi nejlepším způsobem, jak poznat chutě Malajsie, Bornea a Sumatry, je nakupovat – a jíst – na místních tržištích. Ceny mírné, porce velké, kvalita zaručena. Plus bonus v podobě upřímných, nefalšovaných úsměvů a uhrančivá atmosféra rovníkových trhů.