Chutě francouzského ostrova Korsika: kaštany a vepřové

8/7
Přehled fotografií
Zavřít
  • Korsika je ostrovem ovcí a koz. Protože však Korsičané chovají i menší množství krav, můžete si tu dát také místní hovězí steak.
    Korsika je ostrovem ovcí a koz. Protože však Korsičané chovají i menší množství krav, můžete si tu dát také místní hovězí steak.| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Korsika má tisíc kilometrů pobřeží, takže jsou mořské plody základem zdejší kuchyně
    Korsika má tisíc kilometrů pobřeží, takže jsou mořské plody základem zdejší kuchyně| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Korsické tapenády z oliv či rajčat jsou skvělou chuťovkou ke zdejšímu vyhlášenému vínu
    Korsické tapenády z oliv či rajčat jsou skvělou chuťovkou ke zdejšímu vyhlášenému vínu| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Korsičané připravují krevety nejen s těstovinami, ale také obalené a smažené v těstíčku
    Korsičané připravují krevety nejen s těstovinami, ale také obalené a smažené v těstíčku| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Pomalu dušené maso zapečené s olivami a těstovinou je korsickou tradiční pochoutkou
    Pomalu dušené maso zapečené s olivami a těstovinou je korsickou tradiční pochoutkou| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Korsika patřila dlouhou dobu Janovu. Není tedy divu, že italský vliv pronikl i do zdejší gastronomie.
    Korsika patřila dlouhou dobu Janovu. Není tedy divu, že italský vliv pronikl i do zdejší gastronomie.| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
  • Hlavní plodinou zde už od patnáctého století byly kaštanovníky.
    Hlavní plodinou zde už od patnáctého století byly kaštanovníky.| Zdroj: Markéta a Michael Foktovi
Korsika je ostrovem ovcí a koz. Protože však Korsičané chovají i menší množství krav, můžete si tu dát také místní hovězí steak.
Korsika má tisíc kilometrů pobřeží, takže jsou mořské plody základem zdejší kuchyně
Korsické tapenády z oliv či rajčat jsou skvělou chuťovkou ke zdejšímu vyhlášenému vínu
Korsičané připravují krevety nejen s těstovinami, ale také obalené a smažené v těstíčku
Pomalu dušené maso zapečené s olivami a těstovinou je korsickou tradiční pochoutkou
Korsika patřila dlouhou dobu Janovu. Není tedy divu, že italský vliv pronikl i do zdejší gastronomie.
Hlavní plodinou zde už od patnáctého století byly kaštanovníky.