Trentino není jenom pro sportovní nadšence, kteří prahnou po turistice nebo cyklistice. Možná vás překvapí, že v této provincii objevíte nespočet kouzelných vesniček, hradů a měst.

Trentino není jenom pro sportovní nadšence, kteří prahnou po turistice nebo cyklistice. Možná vás překvapí, že v této provincii objevíte nespočet kouzelných vesniček, hradů a měst. Zdroj: Visittrentino

Svět pohádek a legend živí také mnoho příběhů, které ožívají v srdci jezera, jako je ten, podle kterého drak odpočívá v jezeře Nambino.
Jezero Nambino se nachází několik kilometrů od Madonna di Campiglio. Je to malá perla v lesích Trentina, která se nachází v sugestivní a skutečně krásné krajině.
Cílem festivalu je spojit vášeň k horám a hudbě, k životnímu prostředí a umění.
Tóny Dolomit patří mezi nejnavštěvovanější letní akce v údolí Val di Fassa.
Trentino pomáhá otevřít své bohatství všem.
6
Fotogalerie

Hory patří všem: Italské Trentino bourá předsudky i bariéry

Panenská příroda, nekonečné výhledy a horský vzduch jsou ideálním životabudičem pro všechny. Ne každý má ale dostatečnou kondici a schopnosti zdolávat vysokohorský terén po svých. Severoitalská provincie Trentino se proto rozhodla pro speciální programy, které pomohou přiblížit krásu místní přírody všem, bez rozdílu věku nebo fyzického zdraví.

Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří tráví v pohorkách většinu volného času, nebude pro vás tento severoitalský region žádnou novinkou. Množství turistických a cyklistických tras, široká nabídka sportovních aktivit a panenská příroda sem každoročně lákají tisíce aktivních turistů. Díky nově otevřené bezbariérové stezce si tyto zážitky mohou nyní ale dopřávat i ti, pro které by byl vysokohorský výšlap nemožný.

 

Trentino pomáhá otevřít své bohatství všem.Trentino pomáhá otevřít své bohatství všem.|Visittrentino

Dřevěné chodníky i speciální římsy

Bezbariérová stezka v oblasti Madonna di Campiglio vede od parkoviště v Patascoss po rovné cestě na jedno z nejkouzelnějších a nejoblíbenějších míst v této lokalitě, k jezeru Nambino. Asi pětikilometrová trasa byla speciálně bezbariérově upravena, aniž by byl narušen její přírodní charakter. V nejužších místech byla rozšířena, a tam, kde se nacházejí velké balvany, které není možné odstranit, aniž by se drasticky změnil vzhled oblasti, byly vybudovány chodníky z modřínových fošen. V úsecích, kde je výškový rozdíl výraznější, byly navíc umístěny speciální římsy. Krásy Dolomit v Madonně di Campiglio, se tak otevřely i těm, kteří by si o nich jinak museli nechat jen vyprávět.

Jezero Nambino se nachází několik kilometrů od Madonna di Campiglio. Je to malá perla v lesích Trentina, která se nachází v sugestivní a skutečně krásné krajině.Jezero Nambino se nachází několik kilometrů od Madonna di Campiglio. Je to malá perla v lesích Trentina, která se nachází v sugestivní a skutečně krásné krajině.|Visittrentino

Dny „otevřené hory“

Během víkendu 8. - 9. července se bude v oblasti Dolomiti-Paganella přímo v horské chatě XII Apostoli konat akce s výstižným názvem "Brenta Open". Díky horským vůdcům, kteří jsou vyškoleni pro doprovod osob s fyzickým a psychickým oslabením, budou nejvyšší vrcholy této oblasti přístupné lidem s nejrůznějším postižením. Cílem akce je propagovat inkluzivní a přístupné hory a každoročně pomoci lidem překonávat nečekané cíle. Všechny účastníky a diváky akce spojí také "koncert z vrcholů" s hudebníky-horolezci saxofonistou Michelem a Michele Pavesim, který hraje na trubku. Od 9. června do 9. července bude na náměstí Piazza Sissi v Madonně di Campiglio k vidění a poslechu "open air" výstava. Hlas protagonistů bude vyprávět zážitky prožité právě během během "Brenta Open".

Tóny Dolomit patří mezi nejnavštěvovanější letní akce v údolí Val di Fassa.Tóny Dolomit patří mezi nejnavštěvovanější letní akce v údolí Val di Fassa.|Visittrentino

Hudba pro neslyšící

Trentino letos myslí nejen na fyzicky a psychicky hendikepované, ale také na neslyšící.  Oblíbený hudební festival Tóny Dolomit, který spojuje překrásnou hudbu s přírodou, letos překračuje další hranice a chce, aby si lidé se sluchovým postižením mohli také užít koncerty v té nejkrásnější krajině. Prostřednictvím "subpaců", tedy hmatových audio systémů, které neslyšícím umožní vnímat hudbu, je také aktivně zapojí do svého pestrého programu.

Cílem festivalu je spojit vášeň k horám a hudbě, k životnímu prostředí a umění.Cílem festivalu je spojit vášeň k horám a hudbě, k životnímu prostředí a umění.|Visittrentino