Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu

Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu Zdroj: Harald Wisthaler

Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu
Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu
3
Fotogalerie

Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu, ledovec a mumii Ötziho

Údolí Schnalstal (nebo také Val Senales) je jedno z nejkrásnějších a nejautentičtějších alpských údolí. Rozprostírá se od hradu Juval, kopce Juval, domova světově proslulého horolezce Reinholda Messnera, až po impozantní čelo ledovce. V údolí Schnalstal si užijete klidnou dovolenou v přírodě. Zimní stezky vás zavedou do nedotčených koutů, kde si budete připadat jako v pohádce. Dokonce se můžete vydat s průvodcem na sněžnicích do ledovcové jeskyně. Nebo si vyberete z mnoha aktivit, které nabízí celý lyžařský areál.

Lyžování na ledovci: široké sjezdovky a prachový sníh

Lyžařský areál na ledovci je dostupný od podzimu do jara pro lyžaře všech úrovní. Letos se výjimečně sjezdovky otevírají od 25. listopadu a sjezdovky na ledovci od 23. prosince kvůli výstavbě nové lanovky. Alpin Arena Senales se rozprostírá na neuvěřitelných 2 011 až 3 212 metrech. Perfektně upravené sjezdovky se širokými svahy ke všemu nebývají přeplněné. Žádné dlouhé čekání u vleků, jen rychlá a pohodlná doprava novou lanovkou. A co teprve výhledy na okolní hory a ledovec. Z toho pohledu se vám splaší srdce!

Údolí Schnalstal je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Sáňkařské tratě jsou snadno dostupné a bezpečné. Pokud chcete, aby děti zažily nezapomenutelné dobrodružství, vezměte je do dětského lyžařského areálu Alpin Arena Senales za atrakcemi pro děti. Veškeré vybavení a oblečení pro děti si tady můžete pronajmout a k dispozici jsou také profesionální instruktoři z lyžařské školy. Děti si tak osvojí základy lyžování a budou se cítit jako malí šampioni.

5 euro na den

Na skipasech pro děti ušetříte se Snowkids-ticket. Platí pro děti do 8 let. Můžete ji koupit ve formě vícedenních vstupenek.

Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní příroduPoznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu | Peter Santer

Mumie Ötziho

Jedním z největších lákadel údolí Schnalstal je mumie Ötziho, která byla nalezena na ledovci v roce 1991. Jeho tělo, oblečení a vybavení jsou k vidění v South Tyrol Museum of Archeology v Bolzanu, kde se dozvíte mnoho zajímavostí o době, ve které žil. Na místo, kde Ötziho našli, se můžete podívat s certifikovaným profesionálním průvodcem. V zimě se na místo pěšky nedostanete, musíte nazout lyže. Pokud chcete vidět místo, kde Ötziho našli, vydejte se na celodenní skitour s celostátně certifikovaným profesionálním horským vůdcem, která vás dovede k jeho památníku na ledovci. Na túře, která je vhodná pro zkušené turisty, vás provede alpský průvodce. Cesta vás odmění nádhernými sceneriemi.

Zajímat vás jistě bude i vyhlídková plošina Ötzi Peak, která leží ve výšce 3 251 m n. m. Dostanete se na ni z horní stanice ledovcové lanovky, poté zdoláte bezpečné ocelové schody. Pak popadnete dech a uvidíte neuvěřitelných 126 vrcholů vyšších než 3000 metrů, které se nacházejí ve třech různých zemích.

Poznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní příroduPoznejte zblízka divokou a nedotčenou zimní přírodu | Harald Wisthaler

Vytříbená kuchyně

Údolí Schnalstal je také známé svou vynikající kuchyní, která spojuje tradiční recepty s moderními trendy. Pokud máte rádi umění a kulturu, nenechte si ujít návštěvu vesnice Certosa, kde se nachází klášter Aller Engelberg. Vesnice Certosa je rovněž proslulá svým projektem Silentium, který nabízí možnost prožít ticho a meditaci v klidném prostředí.

Údolí Schnalstal je skvělým místem pro zimní dovolenou pro celou rodinu. Více informací o lokalitě najdete na oficiálních stránkách schnalstal.it/cz.