Staňte se porotcem Czech Nature Photo 2024!

Staňte se porotcem Czech Nature Photo 2024! Zdroj: Lidé a Země

Symetrie lovu
Blátivá plavba
Úspěšný lov
Dvě strany
Mrazivé ráno
16
Fotogalerie

Vžijte se do role porotce fotografické soutěže Czech Nature Photo 2024!

Ani osmý ročník prestižní fotografické soutěže Czech Nature Photo se neobešel bez mediálního partnerství s naším magazínem. A právě díky němu můžete opět rozhodnout o vítězi Ceny čtenářů časopisu Lidé a Země!

Do letošního ročníku Czech Nature Photo se přihlásilo 256 soutěžících, kteří porotě zaslali téměř 2500 snímků. Do čtvrtého ročníku soutěže pro žáky se studenty Czech Photo Junior se pak přihlásilo 173 soutěžících, kteří zaslali téměř 1000 snímků.

Porota a kategorie

Odborná mezinárodní porota zasedala v Czech Photo Centre 14. března pod vedením fotografa Petra Bambouska (rozhovor s ním najdete v dubnovém čísle LaZ), dále v porotě zasedali: fotograf a zoolog Vít Lukáš, rakouský fotograf přírody a zoolog Bernhard Schubert, hudebník a entomolog Dan Bárta a fotograf a ornitolog Libor Vaicenbacher. Porotci vybírali nominace v šesti hlavních kategoriích: Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby a Krajina. Dále bylo možné přihlásit snímky do speciálních kategorií Série, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze a do kategorie Cena za nejlepší fotografii české přírody. Pod patronací pražské zoologické zahrady byla vypsána kategorie Zvířata ve svém prostředí.

Staňte se porotcem!

A další speciální cenou je právě Cena čtenářů časopisu Lidé a Země. Naše redace vybrala patnáct snímků z kompletní oficiální nominace, ktere nyní můžete ohodnotit body od 1 do 10 (1 = nelíbí se mi | 10 = velmi se mi líbí). Do role porotce se můžete vžít až do 30. dubna. Před hodnocením doporučujeme zobrazit si fotogalerii u tohoto článku, kde jsou snímky ve větším velikosti než při samotném bodování. Někde jde i o detaily! 

Slavnostní ceremoniál s vyhlášením všech výsledků se pak uskuteční 15. května. Kompletní přehled nominací najdete na webu Czech Photo. 

Ale teď už hurá do bodování!