Desková hra Světoběžníci

Desková hra Světoběžníci Zdroj: MIDU Games

Jste světoběžník nebo obchodník? Ověřte si své znalosti s hrou a speciálem časopisu Lidé a Země!

Hledáte zábavu na dlouhé zimní večery? Uvařte si šálek horkého kakaa a otestujte své vědomosti v deskové hře Světoběžníci. Redakce Lidé a Země do ní navíc přidala set 30 otázek, k jejichž zodpovězení vám pomůže naše speciální vydání Objevujte Česko. Tak rychle, vzrušující cesta kolem světa z pohodlí vašeho domova právě začíná!

Světoběžníci: Závod o svět je nevšední desková hra až pro 6 hráčů, ve které se vžijete do určité role a vydáte se na cestu světem, abyste dosáhli svého cíle. Ať už budete jako obchodník tvořit nové obchodní stezky, bojovat na život a na smrt coby gladiátor, nebo vybudujete rozsáhlé impérium jako císař, díky této hře budete čelit výzvám, které překonáte díky svým světoběžnickým znalostem.

Příběhy se od sebe liší, takže délka hry je variabilní – od 30 minut až po dvě hodiny. A i přestože větší zábavu si užijete, pokud poměříte své síly s kamarády, speciální příběh Poutník je dokonce pro jediného hráče!

Součástí hry Světoběžníci je mobilní aplikace MIDU Games s otázkami, kterou stáhnete zdarma na Google Play a App Store. Odpovídat na tisíce zajímavých otázek můžete navíc i bez deskovky. O mimořádné kvalitě hry svědčí i to, že se na její podobě podíleli i známí čeští dobrodruzi jako Jana a Karel Wolfovi, Jarda Bouzek nebo Karel Štěpánek. A svou troškou do mlýna jsme tentokrát přispěli i my – v aplikaci totiž najdete speciální balíček Objevujte Česko, jehož součástí je naše vlastní sada 30 otázek, na něž odpoví právě speciál časopisu Lidé a Země. Kategorie, do nichž jsou otázky rozděleny, odpovídají kategoriím ve speciálu. Bližší informace najdete ve speciálu na straně 7 a obecné informace o hře se dozvíte zde.