Twin Lakes

Twin Lakes Zdroj: Profimedia.cz

Fairbanks
Flagstaff
Louisville
Severní Karolína
5
Fotogalerie

Rozmanité Spojené státy

Rušné metropole, malebná městečka, velkolepé národní parky, pláže a ostrovy plné života, ale také kilometry liduprázdných pouštních planin. Spojené státy americké slouží jako univerzální destinace, v níž každý turista najde to, co potřebuje.

Snažit se vyjmenovat všechna nejlepší místa pro dovolenou v USA je úkol takřka nemožný – je jich prostě příliš mnoho! Ať už však chcete podniknout pěší túru v pohoří Sierra Nevada, vykoupat se na černé písečné pláži na Havaji, nebo popíjet šumivé víno na vinici v Napa Valley, máme pro vás několik destinací, které se těší, až po téměř dvouleté koronavirové pauze přivítají návštěvníky.

Colorado je ideální letní destinací s jedinečnými možnostmi turistiky, kempováním, jízdou na horském kole, paddleboardingem, sezonními festivaly, bohatým kulturním dědictvím a mnoha dalšími zajímavostmi. Přijeďte do Leadvillu a Twin Lakes a objevte dvě nádherná horská městečka nebo si půjčte kempovací dodávku a procestuje Colorado na vlastní pěst!

V aljašském Fairbanksu žije obloha vlastním rozmarným životem. Najdete tu polární záři, půlnoční slunce i západy a východy slunce, které trvají věčně. Vydejte se objevovat vysoká pohoří, nedotčené řeky a jezera, divokou přírodu a samotu, kterou nenajdete nikde jinde na světě. Kde jinde můžete cestovat do tak odlehlé lokality, a přitom si užívat všech vymožeností, jako je okouzlující centrum města, živá umělecká komunita či bohatá kultura aljašských indiánů?

Zažijte rozmanitost čtyř ročních období ve Flagstaffu v Arizoně. V létě se těšte na jasnou, modrou oblohu a svěží horský vzduch, zatímco na podzim obdivujte osiky a jejich listí zbarvené do červenofialové barvy. Zimní dobrodružství na vás čekají v arizonské Zimní říši divů, kdy v centru města napadne průměrně přes metr sněhu. Jaro nabízí úchvatnou krásu pučících květů v největším smaragdově zeleném borovicovém lese na světě.

Bourbon jednoznačně definuje kulturu jižanského Louisvillu ve státě Kentucky. Jedná se o město, které spojuje dědictví s inovacemi a autenticitu s originalitou způsobem, který je pro tento region zcela jedinečný. Louisville nyní zažívá bouřlivou renesanci bourbonu a naleznete zde ikonické památky, hotely a místa světové úrovně a ochutnáte vyhlášené kulinární skvosty.

Vydejte se do Severní Karolíny, kde díky úchvatným horám, pulzujícím městům a nedotčeným plážím zažijete okamžiky, na které nikdy nezapomenete. Sjíždějte líně řeku ve zdejších horách, popíjejte chlazené víno na terase nebo se naučte nový vodní sport. Ve vnitrozemí navštivte skryté městské klenoty s výhledem na hory a historickým centrem.

Láká vás spíš návštěva Floridy, nebo Kalifornie? Tady najdete další informace s odkazy na jednotlivé destinace, které vám dovolenou v USA pomůžou naplánovat do úplného detailu!