Už půl roku je hlavní atrakcí zoologické zahrady Beauval nedaleko francouzského města Tours pandí miminko a jeho matka. Tato soukromá zoo je totiž jedna z mála evropských zahrad, která pandy velké chová. Vedle nich je tu ještě dalších 3000 druhů zvířat, na něž se přijde podívat 900 tisíc návštěvníků každý rok.

Už půl roku je hlavní atrakcí zoologické zahrady Beauval nedaleko francouzského města Tours pandí miminko a jeho matka. Tato soukromá zoo je totiž jedna z mála evropských zahrad, která pandy velké chová. Vedle nich je tu ještě dalších 3000 druhů zvířat, na něž se přijde podívat 900 tisíc návštěvníků každý rok. Zdroj: profimedia.cz

U jezera Lago di Garda v severní Itálii byl už v roce 1975 otevřen jeden z prvních zábavních parků v Evropě. Vybrat si tu můžete např. z šestice horských drah – na jedné se jezdí hlavou dolů, ta nejrychlejší dosahuje 90 kilometrů v hodině a na té nejnovější z roku 2015 budete v rychlosti spuštěni do podzemní „černé díry“.
Budova muzea NEMO v amsterdamském přístavu připomíná kosmickou loď a uvnitř zjistíte, že fyzika, chemie nebo biologie, nemusí být nudnou vědou. Různé experimenty si tu nadšeně zkoušejí děti i dospělí.
Největší safari v severní Evropě najdete na dánském ostrově Lolland. Safaripark Knuthenborg nabízí možnost projet se po 23 km dlouhé trase vlastním autem savanou zabydlenou antilopami, žirafami, zebrami apod. Hlavní atrakcí jsou však tygři, které tu máte téměř na dosah.
Přírodopisné muzeum v Londýně mapuje vývoj přírody od počátků vesmíru po současnost. Jezdí se sem zejména za sbírkou koster dinosaurů, ale nejen za ní. V jedné z hal muzea visí u stropu kostra plejtváka obrovského, kterého moře vyvrhlo na břeh v roce 1891, tedy deset let po otevření muzea.
Největší evropské akvárium L'Oceanogràfic na ploše 110 tisíc metrů čtverečních je rozděleno na několik geografických oblastí – uvidíte obyvatele tropického moře, nebo naopak ledového, nechybí delfinárium a pokud máte potápěčský průkaz, můžete si zaplavat se žraloky. Obdivuhodná je i moderní architektura stavby, která tvoří jednu z částí Města umění a věd ve Valencii.
9
Fotogalerie

Největší evropské akvárium ve Španělsku, nebo pandí mimino ve Francii? Pozvánka na místa, kde se bude líbit vám i vašim dětem

Není třeba se nudit v Disneylandu, s dětmi se můžete vypravit na výlety, které jsou zábavné a poučné pro všechny věkové kategorie.

Cestování s dětmi je radost, zvlášť když se vám je povede pořádně zabavit. Pokud máte doma milovníky zvířátek, rozhodně doporučujeme navštívit safari v Dánsku, kde se můžete autem projíždět mezi antilopami a žirafami. Jestli vaše ratolesti dávají přednost Divokému západu, necelých šedesát kilometrů od českých hranic na ně v Německu čekají indiáni z knížek Karla Maye a pokud jsou to spíš malí vědátoři, na své si přijdou třeba v interaktivním muzeu vědy a techniky v Amsterdamu. Tato a další zajímavá místa, kam doporučujeme vyrazit na rodinný výlet, můžete navštívit v naší fotogalerii.