Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab

5/7
Přehled fotografií
Zavřít
  • Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
    Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.
    Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.
    Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta
    Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.
    Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.
    Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.| Zdroj: Lenka Hrabalová
  • Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.
    Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.| Zdroj: Lenka Hrabalová
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.
Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.
Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta
Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.
Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.
Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.