Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
3
/
7
Prohlédnout znovu
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
|
Lenka Hrabalová
Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.
|
Lenka Hrabalová
Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.
|
Lenka Hrabalová
Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta
|
Lenka Hrabalová
Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.
|
Lenka Hrabalová
Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.
|
Lenka Hrabalová
Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.
|
Lenka Hrabalová
Ostrov Délos: nenápadný pupek antického světa
Samotář Baltského moře: šikmý maják Kiipsaare
Španělsko: Turistická stezka Camí de Cavalls aneb Jen tak si obejít Menorcu
Polská Lysá hora: Kouzlo noci svatojánské
Pavel Přílepek: Král turistických značek
Pohádka zvaná Camargue: Divoký ráj na jihu Francie