Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
1
/
7
Prohlédnout znovu
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
|
Lenka Hrabalová
Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.
|
Lenka Hrabalová
Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.
|
Lenka Hrabalová
Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta
|
Lenka Hrabalová
Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.
|
Lenka Hrabalová
Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.
|
Lenka Hrabalová
Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.
|
Lenka Hrabalová
Džibutsko: S puntíkatým obrem v hlubinách
Gran Canaria očima Češky: Pohoda a otevřené dveře
Portugalský korek: Zlato, které roste na stromě!
Tip na výlet: Den české státnosti s Krakonošem v korunách stromů
Banda: Tajemné souostroví muškátového oříšku
Není všechno chilli, co v Mexiku chutná