Ghana: Čokoládová země bez čokolády

7/6
Přehled fotografií
Zavřít
  • Pěstováním kakaa se zabývá až milion farmářů.
    Pěstováním kakaa se zabývá až milion farmářů.| Zdroj: Tereza Hronová
  • Kakaový plod je pevně přichycen přímo ke kmeni stromu a je až 30 cm dlouhý.
    Kakaový plod je pevně přichycen přímo ke kmeni stromu a je až 30 cm dlouhý.| Zdroj: Tereza Hronová
  • Dužnina kolem bobu připomíná banány s jahodami.
    Dužnina kolem bobu připomíná banány s jahodami.| Zdroj: Tereza Hronová
  • Z bobů se dá vyrobit i brandy či ocet, kakaové máslo se využívá v kosmetice.
    Z bobů se dá vyrobit i brandy či ocet, kakaové máslo se využívá v kosmetice.| Zdroj: Tereza Hronová
  • Tohle děvče může chodit do školy. Mnoho jiných ale končí jako tzv. kaya girls.
    Tohle děvče může chodit do školy. Mnoho jiných ale končí jako tzv. kaya girls.| Zdroj: Tereza Hronová
  • Kakaové boby se nejdříve suší na slunci a pak se nechávají kvasit. Ghanské kakao je prý velmi kvalitní.
    Kakaové boby se nejdříve suší na slunci a pak se nechávají kvasit. Ghanské kakao je prý velmi kvalitní.| Zdroj: Tereza Hronová
Pěstováním kakaa se zabývá až milion farmářů.
Kakaový plod je pevně přichycen přímo ke kmeni stromu a je až 30 cm dlouhý.
Dužnina kolem bobu připomíná banány s jahodami.
Z bobů se dá vyrobit i brandy či ocet, kakaové máslo se využívá v kosmetice.
Tohle děvče může chodit do školy. Mnoho jiných ale končí jako tzv. kaya girls.
Kakaové boby se nejdříve suší na slunci a pak se nechávají kvasit. Ghanské kakao je prý velmi kvalitní.