Ghana: Čokoládová země bez čokolády
6
/
6
Přehled fotografií
Zavřít
Pěstováním kakaa se zabývá až milion farmářů.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Kakaový plod je pevně přichycen přímo ke kmeni stromu a je až 30 cm dlouhý.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Dužnina kolem bobu připomíná banány s jahodami.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Z bobů se dá vyrobit i brandy či ocet, kakaové máslo se využívá v kosmetice.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Tohle děvče může chodit do školy. Mnoho jiných ale končí jako tzv. kaya girls.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Kakaové boby se nejdříve suší na slunci a pak se nechávají kvasit. Ghanské kakao je prý velmi kvalitní.
|
Zdroj: Tereza Hronová
Zavřít