Není všechno chilli, co v Mexiku chutná
9
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
Chilli je jednou z důležitých mexických surovin, ale zároveň nemusí být místní kuchyně vždy nutně pálivá
|
Zdroj: Eva Kubátová
Pálivé salsy jsou nedílným doprovodem většiny mexických jídel, najdete jich vždy několik druhů
|
Zdroj: Eva Kubátová
Pastýřská tacos jsou specialitou hlavního města
|
Zdroj: Eva Kubátová
V Mexiku sice nejsou nejpálivější chilli světa, ale zato jsou chuťovou špičkou
|
Zdroj: Eva Kubátová
Semínka achiote, oreláníku barvířského, se využívají v kuchyni i v řemeslech
|
Zdroj: Eva Kubátová
Achiote najdete nejčastěji ve formě prášku či pasty, ve které se skvěle nakládá vepřové maso
|
Zdroj: Eva Kubátová
Mexické salsy neznají hranic barev a chutí, zkuste je všechny!
|
Zdroj: Eva Kubátová
Cochinita pibil je yucatánská specialita z trhaného vepřového s achiote a citrusy
|
Zdroj: Eva Kubátová
Zavřít