Gambijská kuchyně: Ostré chutě Afriky vás dostanou
1
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
Důležitým prvkem zdejšího stolování je společné jídlo z jedné velké mísy. Má svá pravidla: například nikdy nejezte ze strany souseda, je to, jako kdybyste jedli z cizího talíře.
|
Zdroj: Shutterstock
Na zdejších pestrých trzích koupíte vše
|
Zdroj: Shutterstock
Akara jsou smažené kuličky z mletých fazolí vigny čínské
|
Zdroj: Shutterstock
Mléčná polévka z ústřic mě nejdřív děsila, nakonec jsem jí ale přišla na chuť
|
Zdroj: Shutterstock
Benachin aneb „good chicken“ doporučuju ochutnat ve všech jeho podobách
|
Zdroj: Shutterstock
Plod baobabu dává jednak zajímavý džus, jednak má sám o sobě moučnou nakyslou chuť
|
Zdroj: Shutterstock
Superkanja nebo také okra soup obsahuje kromě okry ještě rybu
|
Zdroj: Shutterstock
Palmové víno: kmen palmy se prostě nařízne a mléko se nechá vytékat a zkvasit
|
Zdroj: Shutterstock
Čajový rituál uvidíte i na té nejomšelejší ulici, prostě spojuje lidi
|
Zdroj: Shutterstock
Zavřít