Nerikiri může mít tisíce různých tvarů a barev, vždy je však potěchou pro oči|
Zdroj: Lucie Karásková
Japonské cukrovinky nejsou příliš veliké, ale svou pestrostí a uměleckým zpracováním i tak zaujmou na první pohled|
Zdroj: Lucie Karásková
Hišimoči je v Japonsku spojeno se Dnem dívek (Hinamacuri)|
Zdroj: Lucie Karásková
Matcha je v Japonsku všudypřítomná. Její kvalitu poznáte dle sytě zelené barvy. Můžete si ji vychutnat například v matcha latté, jako náplň do sušenek…|
Zdroj: Lucie Karásková
…nebo v pivu či placičce jacuhaši|
Zdroj: Lucie Karásková
Tradiční set čaje matcha, wagaši (monaka a rakudan) a šálku čaje hódžiča – takto to servírují v Naře v zahradě Isuien|
Zdroj: Lucie Karásková
Daifuku s jahodou (ičigo daifuku) je oblíbenou pochoutkou nejen turistů|
Zdroj: Lucie Karásková
Monaka se zmrzlinou a marmeládou ze sladkých brambor je speciální recept kuchaře ze Sakai (jeho portrét je na samotné oplatce)|
Zdroj: Lucie Karásková