Cedráty se nejvíce využívají v kuchyni do salátů a marmelád nebo se z nich dělá kandované ovoce|
Zdroj: Ivana Grešlíková
Pasta Norma s ricottou, grilovaná dýně a ryba v olivovém oleji. Nejlepší se sklenkou bílého vína a čerstvým kváskovým chlebem.|
Zdroj: Ivana Grešlíková
Caponata: vizuálně nic moc, zato chuťově je božská, a o to víc až druhý den, za studena|
Zdroj: Ivana Grešlíková
Voňavé grilované artyčoky v Palermu vám při nákupu pokapou citronovou šťávou a olivovým olejem|
Zdroj: Ivana Grešlíková
Kdysi si chobotnici dovolilo na Sicílii jen panstvo, dnes je to místní specialita. Na tržnicích vždy čerstvá!|
Zdroj: Ivana Grešlíková
Tajemství zákusku canollo spočívá v ricottě z kozího nebo ovčího mléka|
Zdroj: Ivana Grešlíková