Není všechno chilli, co v Mexiku chutná

1/8
Přehled fotografií
Zavřít
  • Chilli je jednou z důležitých mexických surovin, ale zároveň nemusí být místní kuchyně vždy nutně pálivá
    Chilli je jednou z důležitých mexických surovin, ale zároveň nemusí být místní kuchyně vždy nutně pálivá| Zdroj: Eva Kubátová
  • Pálivé salsy jsou nedílným doprovodem většiny mexických jídel, najdete jich vždy několik druhů
    Pálivé salsy jsou nedílným doprovodem většiny mexických jídel, najdete jich vždy několik druhů| Zdroj: Eva Kubátová
  • Pastýřská tacos jsou specialitou hlavního města
    Pastýřská tacos jsou specialitou hlavního města| Zdroj: Eva Kubátová
  • V Mexiku sice nejsou nejpálivější chilli světa, ale zato jsou chuťovou špičkou
    V Mexiku sice nejsou nejpálivější chilli světa, ale zato jsou chuťovou špičkou| Zdroj: Eva Kubátová
  • Semínka achiote, oreláníku barvířského, se využívají v kuchyni i v řemeslech
    Semínka achiote, oreláníku barvířského, se využívají v kuchyni i v řemeslech| Zdroj: Eva Kubátová
  • Achiote najdete nejčastěji ve formě prášku či pasty, ve které se skvěle nakládá vepřové maso
    Achiote najdete nejčastěji ve formě prášku či pasty, ve které se skvěle nakládá vepřové maso| Zdroj: Eva Kubátová
  • Mexické salsy neznají hranic barev a chutí, zkuste je všechny!
    Mexické salsy neznají hranic barev a chutí, zkuste je všechny!| Zdroj: Eva Kubátová
  • Cochinita pibil je yucatánská specialita z trhaného vepřového s achiote a citrusy
    Cochinita pibil je yucatánská specialita z trhaného vepřového s achiote a citrusy| Zdroj: Eva Kubátová
Chilli je jednou z důležitých mexických surovin, ale zároveň nemusí být místní kuchyně vždy nutně pálivá
Pálivé salsy jsou nedílným doprovodem většiny mexických jídel, najdete jich vždy několik druhů
Pastýřská tacos jsou specialitou hlavního města
V Mexiku sice nejsou nejpálivější chilli světa, ale zato jsou chuťovou špičkou
Semínka achiote, oreláníku barvířského, se využívají v kuchyni i v řemeslech
Achiote najdete nejčastěji ve formě prášku či pasty, ve které se skvěle nakládá vepřové maso
Mexické salsy neznají hranic barev a chutí, zkuste je všechny!
Cochinita pibil je yucatánská specialita z trhaného vepřového s achiote a citrusy