Když se hrozny sklidí a zpracují, zraje víno v obřích amforách zakopaných po hrdlo v zemi. Říká se jim kvevri.|
Zdroj: Tomáš Kučera
V moderních areálech nových vinařství už víno kvasí v nerezových tancích, tedy způsobem běžným v západní Evropě.|
Zdroj: Tomáš Kučera
Rozdíl mezi vínem vyrobeným imeretinským a kachetinským způsobem je jednak v chuti, jednak v barvě.|
Zdroj: Tomáš Kučera
Gruzie vyrobí přibližně 150 milionu litrů vína ročně a je jedinečná především kvůli subtropickému klimatu, dostatku srážek, dlouhému slunečnému létu a mírným zimám.|
Zdroj: Tomáš Kučera
Gruzínská vína jsou západními enology velmi ceněná. Zdejší vinaří spolupracují i s odborníky například z Itálie.|
Zdroj: Tomáš Kučera