Za kávou do Guatemaly. Jaká je cesta kávového zrnka od jeho zasazení do země až po šálek lahodného espresa?

5/12
Zavřít
  • Za kávou do Guatemaly
    Za kávou do Guatemaly| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Bobule kávovníku
    Bobule kávovníku| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Kávovníkové květy vydávají omamnou vůni.
    Kávovníkové květy vydávají omamnou vůni.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Naše cesta začíná v kávové školce, kde ze zrnek arabiky rostou semenáčky, nazývané pro svůj tvar motýlci.
    Naše cesta začíná v kávové školce, kde ze zrnek arabiky rostou semenáčky, nazývané pro svůj tvar motýlci.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Fermentační nádrže.
    Fermentační nádrže.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Boby pro fermentaci.
    Boby pro fermentaci.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Tlející dužina.
    Tlející dužina.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Nekvalitní zrna skončí v kole.
    Nekvalitní zrna skončí v kole.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Práce připravená pro ochutnávače.
    Práce připravená pro ochutnávače.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Josua předvádí práci ochutnávače.
    Josua předvádí práci ochutnávače.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Zrna se suší na rozpálených terasách.
    Zrna se suší na rozpálených terasách.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
  • Pražírna ještě pamatuje prvního majitele firmy.
    Pražírna ještě pamatuje prvního majitele firmy.| Zdroj: Anna Schlindenbuch
Za kávou do Guatemaly
Bobule kávovníku
Kávovníkové květy vydávají omamnou vůni.
Naše cesta začíná v kávové školce, kde ze zrnek arabiky rostou semenáčky, nazývané pro svůj tvar motýlci.
Fermentační nádrže.
Boby pro fermentaci.
Tlející dužina.
Nekvalitní zrna skončí v kole.
Práce připravená pro ochutnávače.
Josua předvádí práci ochutnávače.
Zrna se suší na rozpálených terasách.
Pražírna ještě pamatuje prvního majitele firmy.