Za zeleným bohatstvím Ekvádoru aneb Jak se češou banány

6/7
Přehled fotografií
Zavřít
  • Za zeleným bohatstvím Ekvádoru aneb Jak se češou banány
    Za zeleným bohatstvím Ekvádoru aneb Jak se češou banány| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Iván má v ruce třímetrovou násadu, na jejímž konci je nabroušené ostří zvané podón. To vrazí pod úhlem 45 stupňů do horní části kmene.
    Iván má v ruce třímetrovou násadu, na jejímž konci je nabroušené ostří zvané podón. To vrazí pod úhlem 45 stupňů do horní části kmene.| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Banánový trs připomíná několikapatrový lustr se svícemi obrácenými vzhůru.
    Banánový trs připomíná několikapatrový lustr se svícemi obrácenými vzhůru.| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Farma Elíase Guerrera patří do družstva UROCAL, jež na západní trhy dodává biobanány.
    Farma Elíase Guerrera patří do družstva UROCAL, jež na západní trhy dodává biobanány.| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.
    Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.
    Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.| Zdroj: Tomáš Nídr
  • Teď už banány čeká jen nalodění v přístavech do speciálních chladicích boxů, které jejich zrání zpomalí a kde budou zhruba čtyři týdny putovat na evropské pulty ke konečnému zákazníkovi.
    Teď už banány čeká jen nalodění v přístavech do speciálních chladicích boxů, které jejich zrání zpomalí a kde budou zhruba čtyři týdny putovat na evropské pulty ke konečnému zákazníkovi.| Zdroj: Tomáš Nídr
Za zeleným bohatstvím Ekvádoru aneb Jak se češou banány
Iván má v ruce třímetrovou násadu, na jejímž konci je nabroušené ostří zvané podón. To vrazí pod úhlem 45 stupňů do horní části kmene.
Banánový trs připomíná několikapatrový lustr se svícemi obrácenými vzhůru.
Farma Elíase Guerrera patří do družstva UROCAL, jež na západní trhy dodává biobanány.
Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.
Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.
Teď už banány čeká jen nalodění v přístavech do speciálních chladicích boxů, které jejich zrání zpomalí a kde budou zhruba čtyři týdny putovat na evropské pulty ke konečnému zákazníkovi.