Chuťový soulad kontinentů jménem Levanta aneb Nahlédnutí pod pokličku blízkovýchodní kuchyně
1
/
7
Přehled fotografií
Zavřít
Maso je vždy provázeno saláty a chlebem. Pak je podle chuti doplní třeba hummus či rýže.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Na tržištích uvidíte hromady koření, ořechů a bylin. Správný prodejce vám vždy nabídne ochutnat.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Meze: mnoho misek, mnoho chutí. Sýry, olivy, ovoce, kaše. Porce pro čtyři lidi zahrnuje dvaatřicet misek!
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Staré, historické prostory jsou dnes často přestavovány na restaurace. Takhle posloužily třeba lázně z 11. století.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Blízkovýchodní pohostinnost je vyhlášená. Syrský uprchlík v Iráku pracuje jako „vodař“. Prodává studenou vodu i sladký ovocný nápoj.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Chleba se produkuje ve velkém a mnoho vlád drží jeho cenu uměle dole, aby nasytily všechen lid
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Dělejte hummus, a ne zdi! hlásá nápis na separační zdi mezi Izraelem a Palestinou
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Zavřít