Za zeleným bohatstvím Ekvádoru aneb Jak se češou banány|
Zdroj: Tomáš Nídr
Iván má v ruce třímetrovou násadu, na jejímž konci je nabroušené ostří zvané podón. To vrazí pod úhlem 45 stupňů do horní části kmene.|
Zdroj: Tomáš Nídr
Banánový trs připomíná několikapatrový lustr se svícemi obrácenými vzhůru.|
Zdroj: Tomáš Nídr
Farma Elíase Guerrera patří do družstva UROCAL, jež na západní trhy dodává biobanány.|
Zdroj: Tomáš Nídr
Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.|
Zdroj: Tomáš Nídr
Majitelův zeť speciálním žabikuchem odkrajuje menší trsy od stonku a hází je do bazénku. V něm je proud vody omyje a posouvá k dalšímu muži, který má za uchem šupléru pro kontrolu správné velikosti. Rozkrajuje je na „ruce“ po pěti až sedmi „prstech“.|
Zdroj: Tomáš Nídr
Teď už banány čeká jen nalodění v přístavech do speciálních chladicích boxů, které jejich zrání zpomalí a kde budou zhruba čtyři týdny putovat na evropské pulty ke konečnému zákazníkovi.|
Zdroj: Tomáš Nídr